Ez a MÁV egyik legjobb kedvezménye, és mindenkinek jár!
Egyre többen használják ki a vasúttársaság viszonylag új kedvezményét. Te is kipróbálhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Több mint két és fél millió vasúti jegyet vettek interneten az utasok 2008 óta, ez mintegy négymillió utazást jelent - közölte a MÁV-START Zrt. az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint jelenleg csaknem százezren használják rendszeresen a vasúttársaság honlapján elérhető online jegyvásárlási felületet, emellett az országban 63 vasútállomáson 113 olyan automata áll az utasok rendelkezésére, ahol át lehet venni az internetes jegyeket.

Csökkenthető a várakozási idő

A MÁV-START 2008 óta biztosítja az internetes jegyvásárlás lehetőségét, aminek segítségével jelentősen csökkenthető a legforgalmasabb időszakokban a várakozási idő a pénztáraknál, valamint akár otthon is kinyomtathatóak a menetjegyek.

Az internetes jegykiadó automatákat Budapesten használják a legtöbben, a tranzakciók több mint felében a fővárosban történik a jegyek kinyomtatása.

A Keleti pályaudvar automatái a legkihasználtabbak. Belföldi utazásnál átlagosan 3000 forintot szoktak egy alkalommal fizetni az utasok, de előfordul - ha többen utaznak együtt, vagy bérletet váltanak -, hogy 15 ezer forint feletti a vásárlás értéke.

3%-os kedvezmény jár a jegyekre

Jelentős lépésnek számított a rendszer fejlesztésében az otthoni jegynyomtatás, valamint az InterCityk és a gyorsvonatok esetében a mobiltelefonon vagy laptopon bemutatható QR-kódok bevezetése, ami még gyorsabbá és kényelmesebbé tette a szolgáltatás használatát - hangsúlyozta közleményében a MÁV-START Zrt.

A vasúttársaság szerint ennek a lehetőségnek a használatát ösztönözte kedvezményük is, vagyis, hogy 2013 júliusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése értelmében minden interneten megvásárolt és otthon kinyomtatott vagy elektronikusan bemutatott QR-kódos menetjegyet 3%-kal olcsóbban vehetnek meg az utasok.

Még több utazási hír:

Ez a legnagyobb baj a vonatokkal, buszokkal

Nem mindenki elégedett a hazai buszokkal, vonatokkal. Nézd meg a videót, és tudd meg, mit kifogásolnak a legtöbben.

Ha többet szeretnél tudni a bárki által igénybe vehető kedvezményről, kattints ide, és olvasd el korábbi cikkünket arról, pontosan hogyan kell csinálni!

Ezt is szeretjük