„A szextől a szobában várakozó feleség sem tartja vissza a férfit” - Magyar idegenvezetők meséltek a vendégek titkairól
A magyar vendégek sem szemérmeskednek, és gyakran az idegenvezetőket is beavatják a titkaikba.

GettyImages-486717686
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Természetes, hogy a turista nem akarja végigfeszengeni az utazását, és a megfelelési kényszer kicsit háttérbe szorul a szórakozás alatt, ám akadnak, akik minden gátlásukat sutba dobják a vakáció idején. Az idegenvezetők pedig sokszor minden titkok tudójává válnak, akaratukon kívül is.

A szervezett utakon gyakran fordulnak az emberek kisebb-nagyobb panaszukkal, kívánságaikkal, akár kínos kérdéseikkel is az idegenvezetőkhöz, akik igyekeznek mindig a legjobb tudásuk szerint megoldást találni a szituációban.

A turisták szextörténetei

Esetenként a legmeredekebb, legabszurdabb helyzetekkel szembesülnek, sőt olykor bizony a vendégek szexuális élete is nyitott könyvvé válik számukra. Kordos Szabolcs Turista from Hungary című könyve ezekbe a titkokba nyújt betekintést.

- Arra, hogy a feleség mennyire nem visszatartó erő, elmesélek két történetet. Az elsőnek a főszereplője egy középkorú magyar férfi, aki - jó magyar szokás szerint - addig magyarázott magyarul a recepción, míg fel nem hívtak, hogy menjek oda tolmácsolni, mert egy szavát sem értik - mesélte egy Dani nevű idegenvezető a kínos szituációt.

- Ahogy megláttam a mellette álldogáló, ébenfekete szépséget, rögtön megértettem, mi a helyzet. Találkoztak valahol a parton, szóba elegyedtek, a hölgy megemlítette, hogy pár dollárért… és most szobát szeretnének. A recepciós hosszan nézegette a foglalási listát, majd odaadta az egyetlen üresen álló szoba kulcsát. Emberünk arcából a szobaszám hallatán kiszaladt a vér, mert a család pont a mellette levő lakosztályban aludta álmát. Rövid gondolkodás után a férfi mégis elvette a kulcsot, és már lopakodtak is fölfelé… - zárta le a történetét. Ám ez a kicsapongás nem volt példa nélküli.

- Két szezonnal később egy népes baráti társasággal volt dolgom: csupa vagyonos pasi és oldalbordáik. Este azt mondták, hogy amíg a lányok visszavonulnak, ők iszogatnának egy derekasat valahol, de a szemük huncut csillogásából láttam, hogy még ha koktélon is jár az eszük, leginkább Sex on the Beachre vágynak. Titkon örültem, mert az ilyen kanyarok mindig hoznak pár eurót, ők pedig sokan voltak, ugye, az sokszor pár euró. Tíz férjet kísértem aznap a kupiba.

- Elvittem a társaságot egy vállalható tengerparti mulatóba, amely mellé praktikusan egy panziót építettek, ha valaki kiszemelte alkalmi kedvesét, már vihette is szobára. A párválasztás rohamtempóban zajlott, mert bármennyire is nagy volt a mellényük, féltek, hogy a feleségük keresni kezdi őket.

Édeshármas a hotelben

A női idegenvezetőket sem kímélik meg az utasok a meredek óhajaiktól. Bár sok mindent hallottak már, néha azért még nekik is felszalad a szemöldökük. Egy Ági nevű kísérő is mesélt egy érdekes szituációról Kordos Szabolcsnak, amikor is egy csinos, fiatal feleség kereste meg azzal, hogy ismer-e „olyan” lányokat a környéken. A kérését azzal indokolta, hogy férje a vakációjuk alatt ünnepli harmincötödik szülinapját, és régi vágya kipróbálni az édeshármast. Ő pedig úgy látta jobbnak, ha vele együtt éli ki ezt a vágyát, mint ha nélküle tenné, ezért befizetné egy körre. Ági ezért robogóra pattant egy görög barátjával, hogy a helyi kuplerájokban megtalálja az ideális jelöltet.

- Bizarr volt az egész. A madám felsorakoztatta előttem a csajokat, én pedig telefonon egyeztettem a feleséggel - mesélte. Bár eleinte a szőke hölgyek között keresgélt, a feleség egy erős arcvonású, fekete hajú, görögösebb lányra voksolt, hogy a férj arra is emlékezhessen, hol kapta ezt az ajándékot. Az idegenvezető végül mindent leszervezett, saját bevallása szerint még élvezte is a mocskos kis megbízatást. Mivel pedig másnap mindenki mosolygott, úgy vélte, valóban megelégedésükre szolgált a kaland.

Van, amikor viszont az idegenvezető jobbnak látja, ha figyelmezteti a turistákat a kicsapongás reális veszélyeire. A fentebbi történetekből ismert Danival egyszer az is előfordult, hogy határozottan lebeszélte az utasát, egy magyar apát az abszurd kéréséről. Ő ugyanis úgy döntött, Tanzániai útjukon fia tizennyolcadik születésnapjára egy prostit szeretne rendelni, hogy a gyerek elveszíthesse szüzességét.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Mindig mindegyik vendég figyelmét felhívom az egyértelmű veszélyekre: a HIV-vírusra és más betegségekre, de ha ragaszkodik, elvezetem a megfelelő helyre. Legfeljebb megkérem, józanodjon ki egy kicsit. (…) Itt azonban kötelességemnek éreztem, hogy közbelépjek. Nem az apuka miatt, ő gyárilag hülye volt, inkább a fia érdekében. Belegondolt-e abba, hogyan viszonyul majd a srác a jövőben a szexualitáshoz, ha egy tanzániai kuplerájban történik meg vele a nagy esemény? Ezek a lányok nagyon különböznek az ő gimnáziumi, majdani egyetemi csoporttársaitól. Lehet, hogy egy életre elmegy a kedve az egésztől, arról nem is beszélve, hogy kezdőként nem tud eléggé vigyázni magára, és könnyen elkaphat valami betegséget, amitől nem csak az emlék lesz maradandó. - Dani végül hatott az apára, aki szerencsére elállt a buta ötlettől, végül búvárkodni vitte inkább a gyereket.

Cikkünk Kordos Szabolcs Turista from Hungary című kötete bővített, új kiadása alapján készült.

szakacskonyv


A nagy sikerű Hungary-sorozat szerzője, Kordos Szabolcs ebben a könyvében bemutatja, milyenek vagyunk, ha minden értelemben átlépjük a határokat. Elmesélik kalandjaikat a koronavírus idején az utasokat hazamenekítő idegenvezetők, azok a kollégáik, akik a krízis miatt a világ egy távoli pontján rekedtek, és beszélnek az iparág összeomlásáról a dráma nagy vesztesei, az utazási irodák tulajdonosai. 

A kötetben találkozhatunk még a legújabb kori magyar portyázók színe-javával, a hajnali nyugágyfoglalóktól a botcsinálta bazártolvajokon át a notórius műtárgytapogatókig. Hány ezer kilométert utazik egy téliszalámis szendvics? Hogyan jutunk be mi, leleményes magyarok, a vécén keresztül a híres párizsi múzeumba? Hogyan fosztogatunk, csenünk, kölcsönzünk turistaként külföldön? Miként viselkednek hírességeink, színészeink, tévésztárjaink, politikusaink ott, ahol azt hiszik, senki nem ismeri fel őket?


Kiadja a 21. Század Kiadó.

Ára 2467 forint.

Magyarok a luxusutakon

A drága luxusutazások világa sokak számára nehezen elképzelhető. Néhány szókimondó idegenvezető a szaftos részletekbe is beavatja az olvasókat Kordos Szabolcs Turista from Hungary című könyvének bővített kiadásában.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük