Bűbájos tóparti kertmozik itthon: már nem sok maradt
Ha a hűvösebb idő ellenére sem mondanál le a Balatonról, vegyél célba egy kertmozit!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha az idő nem alkalmas a strandolásra, de a hamisítatlan Balaton-parti hangulatot keresed, mielőtt vége a nyárnak, mindenképp keress fel egyet a megmaradt kertmozik közül, különösen, ha még soha, vagy épp utoljára gyerekként koptattad a tóparti fák gyűrűjében megbújó fapadokat. A következő helyeken kedvedre nosztalgiázhatsz.

A Csopaki Kertmozi jegypénztára

Csopaki Kertmozi

Csopak a strandolás lehetősége mellett számos látnivalóval várja a nyaralókat, a Ranolder-kastély és az Angolkisasszonyok nyaralója mellett többek között itt található a Balaton-part egyik utolsó kertmozija is. A Forrás utcai mozi családias és nosztalgikus hangulattal vár esténként: az előadások többnyire kilenc órakor kezdődnek, a belépő pedig mindössze hétszáz forint.

Mindennap mást játszanak, így a mozi nemcsak a retró hangulat miatt tökéletes választás, de akkor is, ha év közben meg akartál nézni egy filmet, mégis lemaradtál róla. Augusztusban többek között olyan moziélmények várnak, mint az Éjsötét árnyék, a Csodálatos pókember, a Keleti nyugalom - Marigold Hotel vagy épp a Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens.

Révfülöpi Szigeti Kertmozi

Révfülöp a Balaton északi partjának egyik leghangulatosabb települése - ehhez kedves kis kertmozija is hozzájárul, mely közvetlenül a tóparton található.

A csaknem háromszáz néző befogadására alkalmas mozi a Szigeti Strand részeként üzemel, mely a település központi részén, a focipálya mellett, a vasútállomástól csupán négyszáz méterre helyezkedik el.

A hétszáz forintos belépőért cserébe augusztus végéig olyan filmeket nézhetsz meg, mint a Vaslady, az Utódok, a Prometheus vagy a Nathalie második élete, melyet nem is vetítettek túl sok moziban.

A révfülöpi kertmozi
Kertmozi Balatonakaliban

Balatonakali Kertmozi

Balatonakali egy aprócska falu a magyar tenger északi partján, így tökéletes választás, ha csendesebb helyet keresel, olyat, mely nyáron sem hemzseg a külföldi turistáktól. A település egy hangulatos kertmozit is magáénak tudhat, mely a Petőfi utcában, a helyi művelődési ház udvarán található.

A tündéri kis hely igazi nosztalgikus hangulatot áraszt, az egyik legklasszikusabb Balaton-parti kertmozi, mely ráadásul zöldellő fák ölelésében helyezkedik el. A többi kertmozihoz hasonlóan itt is hétszáz forint a belépő, amiért cserébe idén augusztusban olyan filmeket nézhetsz meg, mint a Man in Black: Sötét zsaruk legújabb része, a Madagaszkár 3 vagy éppen Az igazi kaland.

Képek: www.facebook.com/Kertmozi; www.revfulop.hu; www.balatonakali.hu.

Ismersz még hangulatos kertmozit?

Ezt is szeretjük