Gyönyörű Tisza-parti szabadstrandok: rendezettek, felszereltek, és ingyen vannak
Ez a négy legszebb szabadstrand a Tisza partján.

Tisza
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nyári, nagy melegben, amikor a Balaton vize már kezd túl langyos lenni, a folyók felüdülést nyújthatnak a pihenni vágyóknak. Ráadásul rengeteg csodaszép látnivaló van országszerte, ami megér egy pár napos látogatást, és hála a Magyarországot gazdagon irdaló folyóknak, ilyenkor sem kell mellőzni a strandolást.

A Tisza partja számtalan lehetőséget kínál, ahová pár száz forintért betérhetsz, vannak egészen különleges strandok is, mint a tiszalöki kalandparkhoz tartozó fürdő, de, ha takarékoskodsz, szabadstrandokat is nagy választékban találsz.

Szabadstrandok a Tisza partján

Ezek a strandok többnyire szépen rendben tartott, felügyelt partszakaszok. Szinte mindenütt találsz öltözőt, mosdót, sőt, a legtöbb helyen kiépített büfé és bérelhető strandeszközök is várnak, úgyhogy nem fogod érezni, hogy ingyenesen napozol. Ezek közül gyűjtöttük most össze a négy legszebbet és legtakarosabbat.

Tiszakécskei szabadstrand

Tiszakécske szabadstrandja háromszáz méternyi homokos parttal várja a fürdőzőket. Itt aztán minden kényelem adott. A Tisza itteni szakasza gyönyörű, mintha a tengernél lennél. Öltöző és egy tucat büfé gondoskodik róla, hogy teljes kényelemben érezd magad. A parton röplabdapályát találsz, ahol nyaranta strandröplabda-bajnokságot is rendeznek. Éjszakánként sem alszik a Tisza-part, számos koncertet, zenés programot terveznek ide a környék lakói.

tiszaalpar-szabadstrand
Fotó: strand.hu

Tiszaalpári szabadstrand

A tiszaalpári szabadstrand a Tisza egyik holtágánál található. Gyorsan mélyül, ezért kisgyermekes családoknak nem ajánlott, viszont a sodrással nem kell számolni. A partszakasz kutyabarát, így nem kell otthon hagyni a kedvencet sem. Kiépített öltözők, büfék nem találhatók a közvetlen közelben, de mindig lesz hely leteríteni a törölközőt a füves parton.

koros-toroki-szabadstrand
Fotó: strand.hu

Körös-toroki szabadstrand

A csongrádi, Körös-toroki szabadstrand kiépítésekor kifejezetten törekedtek arra, hogy tengerparti hangulatot teremtsenek, ennek köszönhetően homokos part és napernyők várják a fürdőzni vágyókat. A csodálatos természet csak ráadás. A Körös itt folyik bele a Tiszába, a strandot ártéri erdő veszi körül, ahol már sétálni is élmény. Alacsony vízálláskor a legjobb itt strandolni, mert akkor a gyerekek is jót játszhatnak az iszapban. Augusztusban érdemes idelátogatni, mert akkor rendezik a Körös-toroki Napok rendezvénysorozatot. Idén vendég lesz a Rednex, a Punnany Massif, az EDDA, Ganxta Zolee és még sokan mások.

tiszafuredi szabadstrand
Fotó: strand.hu

Tiszafüredi szabadstrand

Tiszafüred ingyenes strandjának fűvel borított partja van. Mivel gyorsan mélyül errefelé a víz, gyerekkel nyaralók óvatosan engedjék a kicsiket fürdeni. Ezenkívül viszont tökéletes a terület a lazításra. A gyerekeket játszótér, a felnőtteket vízibicikli-bérlési lehetőség és futballpálya várja. Természetesen a parton található számos büfé is, így nem kell több napnyi száraz élelemmel készülni.

A cikk az ajánló után folytatódik

Szép Duna-parti strandok

A másik nagy folyónk is tartogat csodaszép szabadstrandokat, ahol nemcsak szabad a fürdés, de ingyenes is. Érdemes megnézni, a dunai strandok milyen szolgáltatásokat kínálnak.

A képek forrása: Tiszakécske Honlapja, strand.hu.

A coverfotót készítette: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük