Magyarország egyik legszebb kempingezőhelyének tartják: mutatjuk a vadregényes Spiccet
Tökéletes választás, ha ki akarsz szakadni a városi forgatagból.

szigetcsucs-bufe-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szigetspicc vagy Szigetcsúcs Kemping a Szentendrei-sziget csücskében, Kisoroszi mellett található, Budapesttől kényelmes, 30 kilométeres távolságra. Autóval könnyedén megközelíthető, de, amint leteszed a kocsit a kempinghez tartozó parkolóban, el is búcsúzhatsz a modern kor vívmányaitól.

A Kisoroszihoz tartozó Szigetcsúcs Kemping ugyanis már-már vadkemping. Kényelmi felszereltség alig van, pusztán egy vizesblokk és egy büfé szolgálja a komfortot. De éppen ez adja a hely varázsát.

Szigetcsúcs Kemping

A Spicc egy igazi régimódi kemping. Nincsenek mozgó árusok, sem vegyesboltok. A bejáratnál egyetlen büfé fogadja a látogatókat, itt lehet ételt, italt beszerezni. Ebéd-előfizetésre is van lehetőség.

Ha csónakázni szeretnél a Dunán, itt tudod elintézni a bérlést, és természetesen a sátorhelyet, lakókocsit is itt tudod lefoglalni. Nem kell attól félned, hogy nem tudod megfizetni az élményt. A kétszemélyes sátor 10 ezer, míg a lakókocsi mindössze 14 ezer forint egy hétre.

Az autót ott kell hagyni a parkolóban. A parkolás nem ingyenes, de a sátrazók 100% kedvezményt kapnak. A sátorhelyet innen csak gyalogszerrel lehet megközelíteni, és ez nem is kis séta, de a csomagok szállításához a hely üzemeltetői adnak kocsit. 

Az ártéri erdő szálfái közé bekúszó Duna felejthetetlen látvány. A meseszép, vadregényes környezet csábítja az embert a hosszú sétákra.

Kisebb vízállásnál a sziget csúcsán előtűnik egy, a folyóba hosszan benyúló, homokos földnyelv, ami tökéletes hely a fürdőzésre. Napozás közben gyönyörű kilátás nyílik a visegrádi várra és a Dunakanyarra.

Mivel a part lassan mélyül, kisgyermekes családok számára is ideális. Igazi hagyományos sátrazásokat lehet ide tervezni homokozó lurkókkal, tábortűzzel, gitárral és sütögetéssel, ide ugyanis kötelező elhozni otthonról a nagyitól örökölt bográcsot.

A környék

Nem kell attól félned, hogy nem lesz mit csinálnotok a családdal a hosszú nyaralás alatt. Ha nem csábít annyira a napozás, a strandolás, a kenuzás, esetleg egy jó kis pecázás, a környéken akkor is számos aktív program vár.

A szomszédos Kisorosziban lehetőséged van kipróbálni a golfozást. Visegrádon pedig nemcsak a várat nézheted meg. Ha arra kirándulsz, próbáld ki Magyarország első canopy-pályáját is, amit egy Costa Rica-i nemzeti park esőerdő-kutató pályája alapján építettek.

A legszebb strandok a Duna-parton

Ha pedig végig szeretnéd napozni a Dunakanyart, nézd meg, milyen gyönyörű strandok közül válogathatsz a közelben.

A coverfotót készítette: Szigetcsúcs Facebook-oldala.

Ezt is szeretjük