Apró ékszerdoboz a Balatonhoz közel: Köveskálra érdemes ellátogatni
Köveskál nincs messze a Balatontól, de egészen másféle örömök vannak itt, mint a lángos.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Balaton-felvidék tele van apró falvakkal, melyek szebbnél szebbek, éppen ezért érdemes a parttól egy kis kitérőt tenni felfelé. A Káli-medencében pedig még inkább megtapasztalható a magyaros, mediterrán életérzés. Az itteni települések közül a legtöbben talán Köveskálról hallottak, és ez nem véletlen. 

Köveskálon minden megvan, ami a Balaton-felvidéken jó. Több szuper borászat, éttermek és remek szállások várják azokat, akik egy picit csendesebb élményekre vágynak a strandnál. Ha Zánka felől érkezünk, akkor a falucska elején találunk egy szállást, ahol minden megvan a Káli-feelinghez.

Régi ház, régi vendégszeretet

A Káli Art Inn egy régi, nagyon régi borkereskedő házban nyitott meg, az épület több mint kétszáz éves lehet, és sok mindenen keresztülment. Volt tiszti kaszinó benne, és szatócsbolt is, de szerencsére egyik háború sem tépázta meg a házat nagyon, ami így tökéletes hátteret adhat a pihenéshez. És ezt szó szerint is lehet érteni. A csodásan felújított épületek, a pajta, a nagy ház, az étterem mind olyan hangulatot teremtenek, hogy az ember csak néz. Itt egy kis kőpad, ott egy asztal az elbújós borozáshoz, sőt, az új épületek is, például a panorámaszauna, belesimulnak valamiféle álmos, nyugodt érzésbe, ami beszippantja az embert.

Itt tényleg nincs más dolog, mint egyszerűen lenni. Erről gondoskodik a két tulajdonos, Ildikó és Csaba, akik fura módon mindig ott vannak, ha szükség van rájuk. De őszintén szólva nincs, mert ez egy nagyon jól vezetett szálloda. Ez talán kicsit unalmasan hangozhat, de, aki sokat utazik, az tudja, hogy bizony, ez mindennél fontosabb. Hogy úgy menjenek flottul a dolgok, hogy nem érződik az erőlködés. Éppen ezért az is elképzelhető, hogy az embernek nincs kedve kitenni a lábát a szállásról, de azért érdemes, mert Köveskálon könnyen el lehet tölteni pár napot.

Ezt is szeretjük