Kép! Ez a hatalmas lyuk lenne a túlvilág kapuja? Ahogy kinéz, el is lehet hinni
A mennyország kapujának nevezik a lélegzetelállító kínai csodát.

tianmen
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kínai Tianmen-barlang ég és föld között egyensúlyozó látványa könnyen képes lehet elhitetni az emberrel, hogy olyan helyen jár, melynek köze lehet a megfoghatatlanhoz, azért pedig, amit odafönt láthat, érdemes leküzdeni fizikai korlátait.

A Mennyország kapujának is nevezett természeti képződmény, mely a sziklafal beomlásának köszönheti létét, a Tianmen-hegység Nemzeti Park területén, Zhangjiajie városához egészen közel, Hunan tartomány északnyugati részén található.

Bár nem könnyű megközelíteni a magaslatot, a 131 méteres, illetve 57 méter széles kapuhoz, illetve boltívhez vezető 999 lépcsőfokot számtalan látogató küzdi le, egyrészt, hogy lásson valami felejthetetlent, másrészt, hogy részesüljön mindabban az áldásban, mely a helyiek szerint arra száll, aki megteszi ezt az utat.

A páratlan kilátás és a jó szerencse mellett persze olyan egyedülálló hegyvidéki látnivalók miatt is sokan zarándokolnak a környékre, mint a teljes egészét tekintve csaknem hét és fél ezer méter hosszúságú felvonó vagy éppen a félelmetesnek tűnő, üvegpadlós hegyi ösvény.

Hét hely, amit a földönkívülieknek tulajdonítanak

Néhány furcsa építményt a földönkívüliek számlájára írnak. Vajon tényleg ők építették? Nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük