Megtudtuk, mivel készül Ausztria a síszezonra: óriási dolgot kínálnak majd a síparadicsomok

A Ski amadé sírégió különleges ajánlatokkal indítja a 2018/2019-es síszezont.

Gastein sieles
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ausztria legszebb síparadicsomai már távolról sem csak csúszást és hóbiztos pályákat ígérnek. Már közel sem elég, ha egyszerű síelést biztosítanak, ennél többre vágynak az utazók, és a tempó is felgyorsult - tudtuk meg Dr. Christoph Eisingertől, a Ski amadé síszövetség ügyvezetőjétől. 

A Ski amadé síszövetség kínálata egyébként is egyedülálló: szám szerint öt régió - Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig és Grossarltal -, 760 kilométernyi sípálya, 270 felvonó, 260 síkunyhó és hegyi étterem tartozik ide, ami egyetlen síbérlettel felfedezhető.

Rekordberuházások Ausztriában

A telet rekordberuházások követték több mint 108 millió euró értékben: három új felvonó, egy új applikáció mellett Ski amadé - made my day ajánlatcsomagok, kulináris síútvonalak, kiemelkedő rendezvények teszik még élvezetesebbé az itt töltött, téli üdülést. 

felvonok

Az elmúlt öt téli szezon befektetéseinek következtében a Ski amadé 760 kilométernyi sípályájának több mint 90%-a hóágyúzható. A befektetés a síszövetség szerint a kifejezetten magas összeg ellenére is megtérül. A 2018/2019-es téli szezonra ráadásul ismét 21 millió eurót költenek a hóágyúrendszerek fejlesztésére, így csúcsmodern feltételek és kiváló ajánlatok várják a téli sportok kedvelőit.

Egynapos élményzuhatag

A felgyorsult és ingergazdag világ ma már megköveteli az alkalmazkodást a turisztikai kínálat részéről is: néha csak egy rövid hétvége vagy egyetlen nap áll a látogatók rendelkezésére, amiből mégis szeretnék kihozni a legtöbbet. Ausztriában már erre is felkészültek: a Ski amadé - made my day ajánlattal akár egy napba sűrítve mindenben részed lehet.

A kis létszámú, maximum 12 fős csoportok szó szerint habzsolják a feledhetetlen élményeket. Az alapgondolat: egyetlen sínap alatt olyan sok izgalmas kalandot átélni, ami másoknak egy egész hét alatt sem feltétlenül sikerül. 

Az adott régiótól és ajánlattól függően olyan élmények várnak a síelőkre, mint például a sí-jóga, reggeli egy felvonókabinban vagy ínyenctúra a síterepen. 12 élménycsomagból lehet választani, mely 65 eurótól foglalható az egész téli szezonban. Ez ideális választás a különleges élményre vágyóknak.

Kóstolj bele Ausztriába!

A Ski amadé sokszínű gasztronómiai kínálattal várja a látogatókat. A síszövetséghez tartozó síterepeken már évek óta egyedülállóan gazdag kulináris kínálat várja a vendégeket - legyen szó alpesi kunyhókról, menedékházakról vagy a völgyekben található szállodákról és éttermekről.

A cikk az ajánló után folytatódik

A gasztronómiai kínálat középpontjában a helyi gazdák és termelők által előállított regionális termékek állnak. Termelői piac, felvonókabinban elfogyasztott vacsora vagy borkóstoló mind-mind van a síszövetség kulináris kínálatában.

Gasztro-síútvonalak

Az idei téli szezontól kezdve viszont az eddigieket új, ínyenc síútvonalak egészítik ki: valamennyi Ski amadé régióban kulináris témájú síútvonalakat alakítottak ki, melyek nagyszerű lehetőséget kínálnak, hogy az utazók igazán megismerjék az adott síterepet és régiót, a helyi specialitásokat és az osztrák menedékházak kultúráját. Az ajánlat egyetlen feltétele csupán a síbérlet.

2010 óta minden év márciusában megrendezik a Sí- és borélményhetet is. Jövőre, a 2019. március 16-ától 23-áig tartó eseményen is több mint húsz szálloda kínál ajánlatcsomagokat, melyek a síelés és bor tematikájához kapcsolódnak. A tematikus héthez kapcsolódva a síterepeken a sí- és borélmény hüttékben, valamint az akcióhoz csatlakozó szállodákban borkóstolásokon vehetnek részt az üdülők, de Grossarltal régióban felvonóban is vacsorázhatnak.

Középpontban a fiatalok

A gyermekkel töltött síüdülés rendkívül szórakoztató tud lenni, de azért néhány kihívást is tartogat a szülőknek. A legkisebbeknek találni kell egy jó síoktatást, a nagyobbaknak pedig már szükségük van egy kis szabadságra és a sípályákon kívüli élményekre is. 

A Ski amadé síszövetségnek mindkét csoport számára megvan a megfelelő ajánlata: a Mini’s Week a hat éven aluli csöppségeknek és a RIDE Ski amadé a snowboardozás, a freeride és az élményteli síelés kedvelőinek. A zseniális sí- és snowboardnapok garantáltak - gyermekeknek, tiniknek és szüleiknek egyaránt.

A Mini’s Week keretében január 12-étől és 26-áig a hat év alattiak síoktatást, síkölcsönzést és Ski amadé síbérletet kapnak, és számos helyen ingyen szállhatnak meg a szülők szobájában. A RIDE Ski amadén pedig snowboardosok, freestylerek és izgalmas rendezvények kötik le a nagyobbakat. 

A síszövetségben odafigyelnek a családokra, ezért a családi bónusz keretében a harmadik és minden további gyermek és ifjúsági korú családtag ingyen síelhet. 

Ski-amadé-FamilyKids-09
Fotó: Lorenz Masser

Hogy a rengeteg további ajánlat közül csak néhányat említsünk: lesz Sixty Plus ajánlat a hatvan év feletti síelők számára december 22-e előtt és március 30-a után, de március 23-ától 30-áig Ladies Week is, ahol vezetett sítúrák, rendezvények, bulik várják a nőket és akár férfi kísérőiket is.

A jövő síelése

A Ski amadé Guide egy teljesen új, 2018/2019-es téli szezonra készült alkalmazás a régióban síelők számára, WIFI-vel és intelligens síszemüveggel. Az applikáció többek között fotórealisztikus térképet is tartalmaz majd, aminek köszönhetően a tájékozódás helyismeret nélkül is gyerekjáték lesz. Ez ködös, felhős időben is biztonságot ad a síelők számára.

Az appban megtalálhatók lesznek az információk az adott régiókról, menedékházakról, látnivalókról, a felvonók nyitva tartásáról, de webkamerás képeket is lehet böngészni rajta. Az infók ráadásul az intelligens síszemüvegen keresztül is megjeleníthetők lesznek, a hegy- és völgyállomásokon ingyenesen elérhető WIFI-hálózatnak köszönhetően pedig bármikor rá lehet csatlakozni a világhálóra.

(Borító- és ajánlókép:  Christoph Oberschneider. )

Ezt is szeretjük