A világ 10 legszebb sípályája, ahová minden síbolond szeretne eljutni: árakkal és megközelítéssel

Nincs semmi ahhoz fogható, mint a hegyek ölelésében elsiklani a szemet gyönyörködtető völgyek felett.

Rastkogel ski sípálya
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Több ezer éves leletek bizonyítják, hogy már az ősemberek is közlekedtek sítalpakon. Az első  bajnokságok azonban az 1700-as évek végéhez kötődnek: ekkor a hadsereg keretein belüli lesiklás, célba lövés és sífutás szerepelt a verseny programjában.

Manapság a síelés hobbiszinten is hatalmas népszerűségnek örvend. Noha mind a felszerelés, mind az utazás és a szállás elég borsos áron érhető el, sokan - akár nyaralás helyett - erre gyűjtögetnek egész évben. Nem meglepő: az intenzív sportteljesítmény és a hegyek látványa által nyújtott élmény egyedülálló és páratlan. 

A legszebb sípályák

Itthon Eplényben és Mátraszentistvánon található a két legpopulárisabb síterep: az éghajlat miatt azonban sajnos nem minden szezonban tudnak végig, teljes gőzzel működni. Bár a magyaroknak mindig a sajátjuk, a hazai a legszebb, el kell ismerni, sípályákból máshol is vannak lélegzetelállítóak a világon - az áruk láttán végképp nem tudunk szóhoz jutni! Érdemes megjegyezni azonban, hogy sok esetben kedvezőbben lehet a bérletekhez jutni, ha előre, online megvásárolod őket, illetve családi, diák- és csoportos kedvezményeket is kínálnak a legtöbb helyen, megfelelő igazolványok ellenében. 

(A képek forrása: Wikimedia Commons, Unsplash, Pxhere, Flickr.)

Ezt is szeretjük