Tündérmesébe illik a szigetközi falu környéke: Rózsás-Preiner Diána fotóin ritka pillanatok elevenednek meg
Rózsás-Preiner Diána Mecséren készült képei egy mesébe kalauzolnak.

J3A6982
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szigetköz természeti értékei az országban is kiemelkedők, az itt jelen levő változatos körülmények, a galériaerdők, a gyepek sokszínű élővilágnak adnak otthont. Az ország legnagyobb szigetének környékén hangulatos települések sorakoznak, melyek története összefonódott a Mosoni-Dunával.

Ebbe a páratlan mesevilágba kalauzolnak el Rózsás-Preiner Diána Mecséren készült képei. A megközelítőleg 600 fős kis település a Mosoni-Dunától délre, a Szigetköz közvetlen szomszédságában bújik meg, a település nyugodt utcáin és határában sétálva igazi idillel találkozhat az ember. Nem csoda, hogy a tehetséges fotográfust is magával ragadta a vidék.

Csodás fotókon Mecsér környéke

Rózsás-Preiner Diána a Feminának elmondta, bár a természet szeretete hosszú időre nyúlik vissza nála, ráadásul korábbi búvárélményei révén kezdett el behatóbban ismerkedni a fényekkel és a kamerával, ő maga nem természetfotós, elsősorban kismama-, újszülött- és családfotózással foglalkozik Rózsás Dia Photography néven. Ausztriai vállalkozása sok időt elvesz szerelemszakmájától, ám évek óta rengeteg energiát és tanulást fektet a fotózásba, célja, hogy egy napon kizárólag ezzel foglalkozzon.

A pandémia okozta bezárkózás azonban ezt az ágazatot sem kímélte, előkerült hát a fényképezőgép gyermekeivel tett kirándulásai, sétái során is, és elkészültek az első fotói, amelyek középpontjában nem az ember áll. Ahogy elmondta: fotói mind spontán pillanatképek, így semmilyen előkészület nem előzte meg őket. A pillanatot viszont mindannyiszor olyan jó érzékkel kapta el, hogy a közösségi oldalakon azonnal rengeteg elismerést kapott.

- Amióta fotózom, teljesen más szemmel látom a világot. Meglátom a szépet mindenben. Egy törött üvegben, egy elkorhadt fatörzsben, a tökéletest a tökéletlenben. Ezért szeretem ezt a szakmát. Megtanít látni - vallja Diána.

(Képek: Rózsás-Preiner Diána -Rózsás Dia Photography.)

Ezt is szeretjük