Aktív vulkánon ül a buja édenkert: az egzotikus sziget magyar személyivel is látogatható

Réunion az Európai Unió különleges területe, ami elképesztő természeti kincsekkel várja a turistákat.

cascade langevin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Réunion parányi vulkanikus sziget az Indiai-óceánon, buja trópusi erdők, vízesések, türkiz lagúnák, magas hegycsúcsok és lenyűgöző szépségű partok jellemzik, mégis kevéssé ismert. 

Franciaország tengeren túli megyéje és az Európai Unió különleges területe, magyar állampolgárok személyi igazolvánnyal is látogathatják, amennyiben az unión belüli átszállással utaznak. 

Csodás természeti kincsek

A Mauritius és Madagaszkár között elhelyezkedő sziget mindössze 50 kilométer széles és 70 kilométer hosszú. 1638 óta francia birtok, 1793-ban kapta az Île de la Réunion, azaz az Újraegyesítés szigete nevet, amivel a marseilles-i forradalmárok és a párizsi Nemzeti Gárda egyesülésének állítottak emléket. Bonaparte- és Bourbon-szigetként is nevezték, 1848 óta viszont ismét Réunion (La Réunion). A francia fegyveres erők fontos indiai-óceáni támaszpontja. A terület bővelkedik a látnivalókban, csodás természeti kincsekben. A klíma trópusi, a meglehetősen csapadékos nyár október-november környékén kezdődik, a természet ilyenkor kivirul, a növényzet még színesebb lesz, a vízesések újult erőre kapnak. A sziget több, főként a Nemzeti Park területén elhelyezkedő látnivalója is a világörökség része. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük