10 paradicsomi sziget, ami régen a kalózok kedvenc búvóhelye volt: Feketeszakáll is itt tanyázott
A tengerek és óceánok vizein a 17-18. században hemzsegtek a tolvajok - a kalózok temérdek kereskedőhajót fosztottak ki rejtekhelyeikről.

kalóz nyitó
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a kalózokat, a tengerek és óceánok vízen portyázó rablókat, akik gyanútlan kereskedőhajókat zsákmányoltak ki. A véres küzdelmeket mindkét fél megszenvedte, azonban olykor a tengeri martalócok hihetetlen értékekhez jutottak.

A kincseket természetesen nem lehetett a hajókon tárolni, hiszen őket is ugyanúgy veszélyeztette a többi kalóz, így különböző rejtekhelyeket kerestek. Ezeken nemcsak a megszerzett vagyontárgyakat, de legtöbbször saját magukat is elrejtették a hatóságok elől.

Kalózparadicsomok

A 17-18. században élte virágkorát a tengeri fosztogatás. A Karib-tenger veszélyes vizén leselkedő banditák története nem véletlenül ihletett meg több írót, és készült sikeres film is róluk, mely részben árnyalja életvitelüket és stílusukat. Azonban nem csak azon a térségen vadásztak, a világ több táján is fennmaradtak vérfagyasztó kalóztörténetek. Írország környékén egy kalóznő tartotta rettegésben a hajósokat titkos búvóhelyéről. Mára már a legtöbb titkos kalózszigetet feltárták - mutatjuk, hol bujkáltak, és őrizték kincseiket.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük