Piknikezőhelyet keresel Budapesten? Hármat mutatunk, amiknél ősszel nincs romantikusabb
A város szívében is a külső részeken akadnak nyugodt helyek.

piknik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Budapest teli van szebbnél szebb helyekkel, ám érthető, ha nem mindig vágysz a turistákkal teli utcákra, terekre, múzeumokba és kávézókba. Néha jobban esik a természet közelségében kikapcsolódni. 

A fővárosban sokkal több a térkő, mint a zöld terület, így nem egyszerű olyan nyugis részt találni, ahol le lehet ülni egy pokróccal a fűbe. A következő három helyen azonban még zavartalanul piknikezhetsz.

A Kopaszi-gát

A Duna part egyik legszebben rendben tartott parkos szakasza terül el a Kopaszi-gátnál, ahol egymást érik a divatos éttermek és bárok. A meseszép, budai környék tökéletes napozáshoz, sétákhoz, sőt, akár sportolni is lehet.

kopaszi gat

A vízpart romantikája nemcsak kettesben lehet tökéletes, hiszen sok gyerekbarát lehetőség is adott, így például van játszósarok. Arra azonban mindenképpen figyelj, hogy kutyát nem lehet bevinni a területre. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A Feneketlen-tó

A Bocskai és a Bartók Bála út találkozásánál, a Kosztolányi Dezső térnél, Buda szívében terül el a Feneketlen-tó és az azt körülvevő gyönyörű park. A tónál nemcsak az éttermeket, a közeli játszóteret, a teniszpályát és a parkszínpadot érdemes felkeresni, de a stégekre és a kis, füves területekre is nagyon jó lecsücsülni egy-egy szendviccsel, és élvezni a kacsák társaságát.

feneketlen to

A környéket különösen romantikussá teszik a lehajló fűzfák és a susogó nádasok. A sportosabbak pedig akár a futni is eljöhetnek ide.

A zsebkendőnyi zöld területet érdemes addig felkeresni, amíg még lehet, a környékre ugyanis több új, óriási épületet is terveznek, melyek végérvényesen átalakíthatják a tájat.

Az Anna-rét

Az Anna-rét a Normafa környékének kedvelt kiránduló- és piknikezőhelye, mely a gyermekvasút Virágvölgy állomásához és a 21-es járat Normafa megállójához is közel fekszik. Ha tömegközlekedés helyett autóval érkezel, a közelben parkolót is találsz. A táj ősszel különösen gyönyörű. A tarka lombok alatt vagy a füves részeken bőven van hely a piknikezők számára.

anna ret

A város zajától kicsit távolabb eső erdős rész sokakat vonz, de a terület nagysága miatt még sincs igazán tömeg. A réten fajátékokból álló játszótér várja a kicsiket, míg ha egy kicsit körbesétálsz, akkor a Szent Anna-kápolnát és a Szarvas-kutat is nézd meg.

Ősz a tóparton

A lombhullást, a hajnali ködök és a sejtelmes őszi fények még szebbé teszik Sződliget egyik vadregényes tavacskáját. Nincsen messze Budapesttől!

A képek forrása: indafoto.hu / Momsy, franszoá, Balla Béla.

Ezt is szeretjük