Pécsről írt egy neves amerikai magazin - Nem találod ki, miért
Nemcsak Budapest menő - nem mindennapi listára került fel a magyar település.

nagykep?cikkid=162595&kep=pecs1-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pécs hazánk egyik legszebb városa, ehhez kétség sem férhet. Úgy tűnik, Európa kulturális fővárosának híre a tengerentúlra is eljutott, és egészen New Yorkig szárnyalt.

Egy neves amerikai lap, a Thrillist ugyanis olyan listára válogatta be a megyeszékhelyet, amelyen igazán nagy büszkeség szerepelni.

Nemcsak gyönyörűek

A lap újságírója olyan európai városokat vonultatott fel a cikkben, amelyek nemcsak gyönyörűek, hanem mind az építészetükben, mind kulturális téren olyan értékeket hordoznak, amelyekért mindenképpen érdemes ellátogatni ezekre a településekre.

Amiket mindenkinek látnia kell

A tíz európai várost felvonultató listán Pécsről azt írták, hogy ugyan a fővárostól igen messze esik, ám ha valaki Budapesten jár, mindenképpen szánjon arra is időt, hogy oda utazzon. Több csodás pécsi látnivalót is kiemeltek, amelyek kihagyhatatlanok. A lap szerint az ókeresztény sírkamrák, a török kori épületek és a pécsi borvidék az, ami a turisták legfontosabb célja lehet. A cikk kitért arra is, hogy a régió mediterrán klímája tette híressé az illatos pécsi fehérborokat.

A listára Pécs mellett többek között a finn Tampere, az olasz Modena és a cseh Pilsen is felkerült.

Ezt is szeretjük