20%-os áremelést vezetett be az Országgyűlés: kattints a részletekért!

Többet kell fizetned, ha kíváncsi vagy, hol dolgoznak hazánk vezetői.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az MTI információi szerint az utazási irodák azt kérték az Országgyűlés hivatalától, hogy legalább fél évvel halasszák el a csoportos parlamenti belépők árának 20%-os emelését, mert nem tudnák a többletköltséget kigazdálkodni.

A Turizmus.com számolt be arról, hogy a csoportok számára a parlamenti belépők árát július 1-jétől az Országgyűlés hivatala 1700-ról 2000 forintra emeli. Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének - MUISZ - elnöke az MTI-nek hangsúlyozta: nem az emelést, hanem annak prompt jellegét kifogásolják. Az utazási irodák szerződéseiket hosszú időre előre kötik, a nyári forgalmat már tavasszal, illetve tavaly ősszel visszaigazolták a külföldi partnerek. Az árakon ilyenkor már nem lehet módosítani, a közel 20%-os emelést így a magyar irodáknak kellene állniuk.

A MUISZ azt kérte, halasszák el legalább fél évvel - november 1-jéig - a belépők árának emelését, és ne ilyen rövid határidővel jelentsenek be módosításokat. Levelükre még nem kaptak választ. A parlamenti látogatások egyébként nagyon népszerűek, egy utazási iroda havonta átlagosan ötven-hatvan, harminc-negyven személyes csoportot visz az Országházba.

Még több érdekes, történelmi hely:

Itt nyaralt Orbán Viktor

A magyar miniszterelnök igencsak kedveli Horvátországot. Kattints, és nézd meg a képeket!

Itt nyaralt idén Orbán Viktor: képeken a gyönyörű hely

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük