Ingyen utazhatsz a buszon: működik a módszer, ajándékba kapod a jegyet!

Buszon is utazhatsz olcsóbban, sőt, ingyen is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A belföldi távolsági buszok esetében hasonló kedvezményekkel lehet élni, mint a MÁV járatain, hosszabb utazások során azonban igénybe vehetők olyan lehetőségek is, melyekről sokan nem is tudnak.

A nemzetközi járatokon ugyanis komoly kedvezményekkel és akciókkal igyekeznek buszra csábítani az utazóközönség azon részét, akik félnek attól, hogy akár már egy szomszédos országba, városba tett kiruccanás is komoly terhet jelentene a pénztárcának. Ismerd meg a lehetőségeket!

Belföldi kedvezmények a buszokon

A vonatokhoz hasonlóan a hazai távolsági buszjáratokon is elérhetők az 50 és a 90%-os, valamint az teljes árú menetjegy-kedvezmények. Ingyen utazhatnak például a gyermekek hatéves korig, a 65 év felettiek, valamint a menekültek, a hadirokkantak, hadiözvegyek és kísérőik.

Fél áron vehetnek jegyet többek között a diákok, a 14 éven aluli gyermekek, a diákcsoportok kísérői, a hadirokkantak családtagjai, illetve évente 16 alkalommal a rokkantsági ellátásban részesülők, valamint azok a nyugdíjasok, akik 65. életévüket még nem töltötték be.

Mindemellett 50%-os kedvezménnyel utazhatnak évente 12 alkalommal a közalkalmazottak, közszolgák is. 90%-os kedvezmény is létezik, mellyel többek között a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők élhetnek, de például bizonyos esetekben járhat az álláskeresőknek is.

A kedvezmények igen széleskörűek, cikkünkben hosszadalmas volna részletezni a feltételeket, azonban a Volán honlapján mindenről találsz bővebb információkat.

Inkább vonattal utazol?

Vonatok esetében is számos olyan kedvezményes lehetőséggel élhetsz, melyekről lehet, hogy még nem is tudsz. Nézd meg a képeket!

7 utazási kedvezmény, amit lehet, hogy nem ismersz: pedig neked is járhat!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ingyenes utazás!

A Volánbusz nemzetközi járatainak esetében létezik egy különleges kedvezmény, mellyel a törzsutas igazolvánnyal rendelkező utazók élhetnek. Ennek keretében Krakkóba, Bécsbe, Münchenbe, ha azonos útvonalon utaznak, minden ötödik utazás ingyenes lesz számukra, legyen szó akár menettérti útról. Egy másik kártya is érdekes lehet a kedvezmények szempontjából, mégpedig az Eurolines Diszkont Kártya, melynek tulajdonosai az érvényességi időn belül az utazás teljes árából 25% kedvezményt kapnak.

Félárú jegy fiataloknak és más életkori kedvezmények

Bár a távolsági, belföldi járatokon nem érhető el a vonatokról ismerős, 26 éven aluliaknak szóló üzletpolitikai kedvezmény, a nemzetközi járatok ezt igyekeznek kiegyensúlyozni, a Volánbusz Ifjúsági Speciál kedvezményével például Bécsbe, Prágába és Münchenbe mintegy 50%-os kedvezménnyel utazhatnak a 26 év alatti utasok. Mindemellett léteznek más életkori kedvezmények is, az 5-12 év közötti gyerekek 50%-os kedvezményt kaphatnak, a 13-26 év közötti fiatalok és a diákok 10%-os kedvezményt, csakúgy, mint a 60 év feletti személyek.

Még több tipp, hogy spórolj az utazáson

Legyen szó buszról, vonatról vagy éppen autóról, számos lehetőség adott a költségek csökkentésére. Nézd meg a galériát!

Így spórolj a benzinen, a vonat- és buszjegyen!

Nézegess képeket!

Elolvasom

Elővételben olcsóbb

Az egyik legjobb nemzetközi kedvezménynek számít a Volánbusznál az Elővételi Bónusz, melynek keretében az utazás előtt negyven nappal előre megváltott menetjegyekre 40% kedvezmény, a legalább 30 nappal előtte megváltott menetjegyekre 30% kedvezmény, 20 nappal előtte megváltva 20%, tíz nappal előtte megváltva pedig 10% kedvezmény járhat.

Mindemellett érdemes résen lenni, bizonyos meghirdetett vonalakon, online megváltott jegyek esetében ugyanis él a Miniár kedvezmény lehetősége is, mely 50-55%-os menetdíjcsökkenést is jelenthet. A különféle kedvezményeknek egyedi feltételeik vannak, ezekről, illetve a további lehetőségekről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Ezt is szeretjük