Az 5 legjobb online program hétvégére: a karanténszínháztól a YouTube Live koncertekig

Nem kell kimozdulnod otthonról, ha jó programokon szeretnél részt venni a hétvégén.

otthoni online program karanten

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Abban, hogy a koronavírus-fertőzést megelőzhesse az ember, ezáltal a járvány terjedése lassíthatóvá váljon, fontos segítséget jelent az önkéntesen vállalt házi karantén. De ha otthon maradsz, akkor sem kell lemondanod a legjobb programokról.

A színházak, a mozik és a koncerttermek bezártak, a rendezvényeket elhalasztották, napról napra egyre nehezebb a bezártságot elviselni a barátok és a családtagok személyes társasága nélkül, de szerencsére az online térnek köszönhetően így sem kell nélkülöznie a közösséget az otthonukban maradóknak. Az izgalmas kezdeményezéseknek hála egy perc nincs az unalomra, akár a kanapéról is élvezhetitek az élő közvetítéseket.

Az Első Magyar Karantén-színház

A TRIP Hajó az elsők között reagált a karantén hírére, és szervezte meg karanténszínházát online követhető kulturális programsorozattal, neves színészek és előadóművészek közreműködésével. 

Március 28-án, szombaton, majd vasárnap is érdemes rákattintani a Facebook-oldalukra, ahol 19 órától mindennap 10 perces momentumokkal várják a közönséget - ezen a hétvégén épp a Tizenkét szék lemezbemutató koncertszínházi előadással. 

A darab eredetije egy orosz szatirikus regény, amelyben a szereplők egy ülőgarnitúrába rejtett családi kincs nyomába erednek a szocializmus idején. A szereplők között Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós is feltűnik, a produkció zeneszerzője Ratkóczi Huba, a szöveget pedig Závada Péter írta, akik neve garantálja a minőségi szórakoztatást.

A koncert ingyenesen követhető, de ha tetszett, támogatásra van lehetőséged a JEGYx1 oldalán, ahol a 100 forintos jegyet a kosárba téve, majd az összesítő oldalon egy tetszőleges adományösszeget megadva segítheted a színház működését.

Az esemény itt elérhető.

Maradj Otthon! Fesztivál

Március 22-étől április 5-éig mindennap élő koncertekkel jelentkeznek a Maradj Otthon! Fesztivál programsorozat fellépői, melynek felmerülő költségeit a VOLT Produkció finanszírozza.

A szervezők száznál is több zenekart és előadót kértek fel, hogy saját Facebook- és YouTube-oldalaikon tartsanak élő koncerteket, virtuális közönségtalálkozókat, amelyeket a fesztivál Facebook-oldalán is követhetnek a rajongók, és szívesen ajánlanak mindenkit, aki becsatlakozna a projektbe. Cserébe arra kérik a közönséget, hogy vegyék komolyan az előírásokat, és aki teheti, maradjon otthon.

Március 28-án, szombaton 19 órakor az AWS-ből ismert Siklósi Örs tart karanténakusztik kívánságműsort, 20 órakor pedig Ákos Studio Session felvétele lesz követhető, de a csatlakozók köre folyamatosan bővül, így érdemes követni az esemény Facebook-oldalát. A #karanténkult sorozat keretében mindennap 14 órakor felolvasást tart Ember Márk Darren Shan Rémségek cirkusza című, vámpírtematikájú ifjúsági horrorregényéből is, a livestream szintén követhető itt vagy a színész közösségi oldalain is.

Az esemény itt elérhető.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Karanténestek a Budapesti Fesztiválzenekartól

A Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar elindította a Karanténestek sorozatát, melynek keretében a zenekar tagjai a székházukból mindennap 19 óra 45 perckor kamarazenei koncerteket adnak a közönségnek. A koncerteket mindenki otthonról, élő adásban követheti a zenekar Facebook-oldalán és a weboldalán is.

Az aktuális, ingyenesen követhető koncertekről a weboldalon lehet tájékozódni, ahol egyébként a zenekart adományával is támogathatja a közönség.

Az esemény itt elérhető.

Online filmklub a Bánkitó Fesztiváltól

Az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál remek programsorozattal és interaktív lehetőségekkel halmozza el a közönségét. Szombaton az Impróka-rantén improvizációs programjára lehet jelentkezni egy regisztrációval, ezenfelül az AuróraTéka Premier és a Saturday Night Divas at Auróra lesz a program a hétvége első napján.

Vasárnap a Malter Vándor Filmfesztivál és a Bánkitó közös programjába, a MALTER X BÁNKITÓ online filmklubba csatlakozhattok be, amely díjnyertes magyar filmeket tesz elérhetővé az érdeklődők számára. Minden vasárnap este 19 órától 5 filmet tesznek közzé, mely egy héten át elérhető, így egy igazi filmfesztiválélményben lehet részetek a kanapén.

Az esemény itt elérhető.

Felolvasóest a konyhában

Okuláré Projekt: csinálj felolvasóestet a konyhádban! címmel indít el egy házi flashmobot az Amargant Színházi Műhely a Szabadság témájában március 29-én, vasárnap 19 órától. Az Okuláré Projekt annyiban több egy hagyományos felolvasóest-sorozatnál, hogy ez az egy háztartásban élő mikroközösségeket teszi aktív résztvevőjévé az olvasásnak.

A családtagoknak, együtt élő barátoknak, szerelmespároknak ismert drámaírók biztosítják a kétszereplős darabokat, arra biztatva a közösségeket, hogy csináljanak maguk saját színházat a konyhában. A heti szerző most Kal Pintér Mihály, Korcsmáros András és Ijjas Tamás. Streamelni lehet a végeredményt, de nem kötelező, és akár Skype-on is összeolvashattok egy ilyen darabot. Ha nem szeretnél felolvasni, akár csak a meghallgatás és a beszélgetés végett is érdemes bejelentkezni. A regisztrációnál eldöntheted, hogy a mini csoportotok tudja-e, illetve mennyivel tudja támogatni a rendezvény lebonyolítóit.

Az esemény itt elérhető.

Hétköznapi hősök a koronavírus-járvány idején

Az emberség, a szeretet és a gondviselés talán sosem kapott olyan meghatározó szerepet, mint ma, a járvány idején. Szívmelengető tudni, hogy a hétköznapi hősök ilyenkor is köztünk járnak.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük