Olcsón akarsz külföldre utazni? - 7 lehetőség
Busszal, vonattal, repülővel
Utazási kedvezményekben akkor is részesülhetsz, ha külföldre utazol. Tízezreket is spórolhatsz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bárhova utazol is, érdemes számba venned az út során adódó költségeket, nehogy kellemetlen meglepetések érjenek. Ahogyan a szállást is hasznos már jóval az utazás előtt kiválasztani, úgy magát az utat is tervezd meg jó előre.

Ha ugyanis elég tájékozott vagy az igénybe vehető kedvezményekkel kapcsolatban, jelentős mértékben csökkentheted útiköltségeidet.

Ezzel kapcsolatban fontos tudnod, hogy nemcsak belföldön utazhatsz olcsóbban, hanem akár külföldi utad során is jelentős kedvezményekben részesülhetsz.

Buszozz kedvezményekkel!

A Volánbusz Zrt.-ről bizonyára neked is elsősorban a belföldi, távolsági járatok jutnak eszedbe, pedig a társaság külföldre is szép számmal indít buszokat, melyekre rengeteg engedményt kínál. Az Elővételi Bónusz kedvezményeknek köszönhetően, ha menetjegyedet minimum az indulás előtt 30 nappal váltod meg, árából 40% kedvezményt kapsz, de még öt nappal az utazás előtt is jár 10%. A MiniÁr elnevezésű akcióval pedig fél áron válthatod meg jegyedet, ha azt interneten rendeled meg.

A társaság a fiataloknak is kedvez, ugyanis, ha nem vagy még 26, Bécsbe, Pozsonyba, Prágába vagy Münchenbe szintén 50%-os kedvezménnyel utazhatsz. A Volánbusz további kedvező ajánlatokkal vár, különös tekintettel a gyerekekre és idősekre, de természetesen csoportos utazás esetén is jelentős kedvezményeket nyújt.

Érdemes tehát alaposan tájékozódnod ezekről a remek lehetőségekről, melyeket részletesen megtalálsz a Volánbusz honlapján, ha ide kattintasz! »

Járd be Európát vonattal!

A manapság használatos modern szerelvények világában a vonat az egyik legkényelmesebb közlekedési eszköz, mellyel viszonylag gyorsan eljuthatsz a célállomásra. A MÁV szerencsére nagyon sok kedvezményt kínál külföldi útjaihoz is, így nem kell csillagászati költségekbe verned magad, ha vonattal szeretnél világot látni. A magyar vasúttársaságnál a külföldre érvényes kedvezmények három csoportba sorolhatók.

SparSchiene menetjegy

Ezzel a jeggyel többek között Ausztriába, Németországba, Csehországba, Lengyelországba és Olaszországba utazhatsz kedvezményesen, ha Németországba mész, mindkettő, a többi esetben pedig a másodosztályú kocsikat veheted igénybe. A SparSchiene-kedvezmény minden esetben konkrét vonathoz és naphoz kötött, és minden vonatra és napra csak korlátozott mennyiségben kapható, ezért érdemes időben lefoglalnod. Jegyeddel az ajánlattól függően a kényelmes hálókocsit is igénybe veheted.

City-Star

A kedvezményes jegyeknek ezt a fajtáját akkor érdemes megváltanod, ha többedmagaddal - összesen legfeljebb öt fő - készülsz külföldre, és az úti cél Ausztria, Bulgária, Csehország, Görögország vagy Németország. A kedvezmény igénybevételéhez annyi a kikötés, hogy az oda- és visszaút közé legalább egy szombatnak vagy vasárnapnak kell esnie, és az érintett országoknak azonosaknak kell lenniük az oda- és visszaút során. A kártya egy hónapig érvényes, és tartalmazza az IC- és EC-vonatokon fizetendő pótdíjak árát is.

Rail Plus

A Rail Plus tulajdonképpen egy igazolvány, melyet főleg akkor érdemes megvásárolnod, ha sokat utazol Európa országaiban. Ezzel a kártyával ugyanis a legtöbb európai országban legalább 25% engedményt kapsz menetjegyed árából, de bizonyos helyeken még magasabb lehet a kedvezmény. A kártyát a megváltásától számított egy évig használhatod.

A MÁV kedvezményeiről és a pontos jegyárakról a vasúttársaság honlapján, a nemzetközi utakra vonatkozó állandó kedvezményeknél tájékozódhatsz. A részletekért kattints ide! »

Repülj olcsón!

Míg évtizedekkel ezelőtt a légi közlekedés a tehetősebbek privilégiuma volt, manapság egyre szélesebb körben terjed a közlekedés leggyorsabb fajtája, mellyel akár néhány óra alatt egy másik országban landolhatsz. A fapados járatokra akár már néhány tízezer forintért megválthatod repülőjegyedet.

Ezeknek a jellemzően olcsó légitársaságoknak a magyarban fapados elnevezése természetesen teljesen kisarkított, hiszen ezek a gépek is ugyanolyan kényelmesek és biztonságosak, mint a nagyobb társaságokéi. A cél, hogy minden gép elinduljon, és a helykihasználás maximális legyen, tehát lehetőleg tele legyen az utastér. Az alacsony jegyárak ezeknek a tényezőknek köszönhetők.

A Magyarországról elérhető fapados járatok ajánlatait a pontos időpontokkal megtalálod a társaságok saját weboldalain, illetve a Fapados.hu oldalon összehasonlíthatod az árakat és a feltételeket. A részletekért kattints ide! »

A fapados társaságok legnépszerűbb értékesítési felülete az internet, mely által az ajánlatok mindenki számára elérhetők, és a vásárlás legegyszerűbb módja is a világháló. Érdemes már hetekkel vagy akár hónapokkal az indulás előtt lefoglalni a jegyet, hiszen minél korábban választod ki, annál olcsóbb.

Ha azonban egy hirtelen ötlettől vezérelve utaznál, akkor is érdemes körülnézned a fapadosok között, hiszen olykor itt is adódhatnak last minute akciók.

Ezt is szeretjük