20%-kal olcsóbb jegyet vehetnél a MÁV-on ezzel a kártyával - Kevesen élnek a lehetőséggel, pedig megérné

Fontos kedvezmény vehető igénybe a vonatokon a Természetjáró Kártyával.

GettyImages-149363887
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén is igényelhető a Természetjáró Kedvezménykártya, mely lehetőséget nyújt arra, hogy az ember az utazás és a kirándulás költségeiből picit lefaragjon. Számos turisztikai attrakció, vendéglő, szálláshely felkeresésénél, valamint a vasúton is kedvezményeket biztosít.

Az árak az élet minden területén jelentősen emelkedtek, így mindig jól jön, ha kicsit spórolni tudsz a kiadásokon egy hétvégi kirándulás vagy egy nyaralás alkalmával. Érdemes utánajárni a lehetőségeknek, a vonatokon ugyanis bizonyos feltételekkel akár 20%-kal kedvezőbb áron válthatsz jegyet.

Olcsóbb vonatjegyek a Természetjáró Kártyával

A Természetjáró Kedvezménykártya birtokosa 20%-os menetjegykedvezményre jogosult a vonatokon hétvégente. Az akció pénteken 0:00-tól vasárnap 23:59-ig vehető igénybe a MÁV és a GYSEV járatain, a 2. kocsiosztályon. Még egy megkötéssel azonban számolni kell: csak telefonos applikáción keresztül érvényesíthető a kedvezmény.

A hétvégi utazási időpont mellett tehát a MÁV-applikációt is le kell hozzá tölteni a telefonra, mivel az alkalmazáson keresztül, a kártya azonosítószámát beírva jár a 20%-kal olcsóbb jegyár. Aki azonban rendelkezik vele, egy évig korlátlanul válthat a saját nevére akciós hétvégi menetjegyet. Folyamatos internetkapcsolat nem szükséges, offline is bemutathatók a jegyek a telefonról, de a TEKA-kártya felmutatása mindig szükséges hozzá.

A jegyek 100 kilométer alatti utazásnál a kiválasztott vonat indulási idejétől számítva 4 órán át érvényesek, így lekésett járat esetén sem kell pánikba esnie a közlekedőknek, 100 kilométer fölött pedig 24 órán belül kell azokat felhasználni, természetesen legkésőbb vasárnap 23:59-ig, hiszen a kedvezmény csak eddig él. Szükség esetén az applikációban elindítható a jegy visszatérítésére vonatkozó kérelem is.

Az akció részleteiről érdemes előre tájékozódni, a Magyar Természetjáró Szövetség leírása szerint többek között nem váltható meg Budapest-bérlethez, Budapest-jegyhez csatlakozó jegyként. A vonatokon az 1. osztályra és a feláras járatokra a különbözetet meg kell fizetni. A jeggyel az utazás megszakítása nem lehetséges, ahogy részben fedezni sem lehet egy hosszabb - például nemzetközi - utat.

Ha regionális viszonylatban utazol, jogosult vagy a MÁV applikáción keresztül váltott 20%-os TEKA-kártya-kedvezményen túl további 10% kedvezményre, ám az alkalmazásban és az új Elvirában kapható "Okosjegy" igénybevételénél már nem jár további 10% kedvezmény.

A cikk az ajánló után folytatódik

A kártya az elmúlt években megszokott áron, 4900 forintért vásárolható meg a turistashop.hu weboldalon, az érvényességi ideje pedig 13 hónap, egy tetszőlegesen megválasztott induló hónaptól kezdődően. 15 munkanap a kézhezvételi határidő.

A Természetjáró Kedvezménykártya igénylése megérheti azok számára, akik gyakran utaznak hétvégente, sokat kirándulnak az országban, és előszeretettel keresnek fel az úti céljukon múzeumokat, látogatóközpontokat, vendéglátóhelyeket, vagy szállnak meg. A kártya 10% kedvezményt biztosít a MAHART-PassNave Személyhajózási Kft. belföldi, menetrend szerinti járataira, 20%-kal olcsóbban váltható jegy számos kisvasútra, így a gemenci, a mesztegnyői, az almamelléki, a kaszói és a Hortobágy-halastavi járatokra.

De helyi múzeumok, vadasparkok, arborétumok, kilátók, várak, sőt uszodák, lovasparkok belépői is olcsóbbak vele, a termeszetjarokartya.hu oldalon az elfogadóhelyek hosszú és folyamatosan bővülő listája megtalálható jegyárakkal és a kártyatulajdonosok számára igénybe vehető kedvezmény mértékével együtt, mely 5-től akár 50%-ig terjedhet.

A kártyabirtokosok országszerte számos ponton ingyenesen hozzáférhetnek egy kerékpáros műszaki elsősegélycsomaghoz útjuk során, de jó hír, hogy még az Intersport áruházakban is 15%-kal olcsóbban vásárolhatnak. Teljesítménytúrákra, így a Gerecse50-re is kedvezőbb áron nevezhetnek, vagy spórolhatnak a szálláshelyen, a vízitúrán, a csónakkölcsönzésen, a kalandparkok belépőinél.

Túrázz vonattal!

Budapesten és környékén számos turistaút és tanösvény elérhető vonattal is.

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük