3 olcsó, mégis hangulatos strand Budapest mellett: biztosan nem bánod meg a kiruccanást

A Budapesthez közeli hangulatos strandok olcsó belépővel és tiszta vízzel várnak.

palatinus-dorogi-to

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A strandolás az elmúlt időszakban kifejezetten drága szórakozássá vált, így érdemes alaposan meggondolni, melyik vízpartot célozza meg az ember. A folyóparti szabadstrandokon túl azonban számos gyönyörű, pénztárcabarát tó várja a csobbanni vágyókat Budapesttől egy karnyújtásnyira is.

Bár sokan úgy vélik, a balatoni strandolások hangulatának nincs párja, az is kétségtelen, hogy a magyar tenger partján az árak az egekbe szöktek. Egy-egy hétvégi kiruccanás erejéig ideálisak lehetnek a jóval olcsóbb, főváros környéki tavak is.

Olcsó strandok Budapest környékén

A Budapest környéki tavakat akár tömegközlekedéssel, akár autóval is gyorsan megközelíthetitek, és szerencsére olyat sem nehéz találni, ahol a felnőtteknek szóló belépő sem lépi túl az 1500 forintot, így pedig az egész család jó áron kikapcsolódhat.

Palatinus-tó

Dorog és Esztergom határán, Budapesttől mintegy 40 kilométerre fekszik a Dorogi-, vagy ismertebb nevén a Palatinus-tó. 2021-ben felújították a strand területét, így modern, szép környezetben pihenhetnek az érkezők, a víz tiszta, lassan mélyülő, csúszdák és sportpályák garantálják a kikapcsolódást.

A 2022-es szezonban szeptember 15-éig tartanak nyitva a tervek szerint, hétköznapokon reggel 9 és este 7 óra között, hétvégén este 8-ig. A felnőttek számára a napijegy 800 forint, de még délutáni kedvezményt is biztosítanak a később érkezőknek.

Délegyházi-tavak

Pesttől délre a Délegyházi-tavak hangulatos, mégis pénztárcakímélő strandjai csábítják a pihenni vágyókat. A kavicsbányászat útján létrejött tórendszer legnagyobb strandja a IV. számú tónál működik, a Nomád Kemping és Strand területén, míg a Tavirózsa Kempingben kutyás strand is elérhető. Az V. tó vonzereje pedig a Naturista Oázis Kemping.

A Nomád Kemping területén nemcsak úszhattok, büfék, bérelhető vízi eszközök is szolgálják a kikapcsolódást, bár a víz viszonylag gyorsan mélyül. A kijelölt szakaszokon túl nem szabad fürödni. 2022-ben reggel 9 és este 7 között tart nyitva. A napi belépő 1500 forint. A Tavirózsa Kempingben is 1500 forintos belépővel számolhattok, 18 óra után kedvezmény is van.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pócsmegyeri Pázsit-tó

A Szentendrei-sziget gyöngyszeme Pócsmegyer, ahol egy bájos, eldugott, nyugodt tóstrandon pihenhetitek ki a hét fáradalmait. A Pázsit-tó hangulata magával ragadó, mégsem kell nagy tömegre számítani a fürdőzőkből. Vize tiszta, viszonylag gyorsan mélyülő, de gyerekbarát szakaszokat is kijelöltek.

A környék festői, az aktív kikapcsolódás szerelmeseit pedig sportpályák, csónakkölcsönzők is várják a büfék, játszótér mellett. 2022-ben a felnőttbelépőjegy 800 forint, diákok és nyugdíjasok kedvezményes áron látogathatják reggel 9 és este 7 között.

A Domonyvölgyi-tó strandja

A Domonyvölgyi-tónál kellemesen telhet a strandolás, gyönyörű környezetben.

Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó

A Domonyvölgyi-tónál kellemesen telhet a strandolás, gyönyörű környezetben.

Elolvasom

(Képek: Országalbum/werderfan, Wikipédia/ Máth Dávid - Mdavid89, Christo, Benkocs Balázs .)

Ezt is szeretjük