3 olcsó, mégis hangulatos strand Budapest mellett: biztosan nem bánod meg a kiruccanást
A Budapesthez közeli hangulatos strandok olcsó belépővel és tiszta vízzel várnak.

palatinus-dorogi-to
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A strandolás az elmúlt időszakban kifejezetten drága szórakozássá vált, így érdemes alaposan meggondolni, melyik vízpartot célozza meg az ember. A folyóparti szabadstrandokon túl azonban számos gyönyörű, pénztárcabarát tó várja a csobbanni vágyókat Budapesttől egy karnyújtásnyira is.

Bár sokan úgy vélik, a balatoni strandolások hangulatának nincs párja, az is kétségtelen, hogy a magyar tenger partján az árak az egekbe szöktek. Egy-egy hétvégi kiruccanás erejéig ideálisak lehetnek a jóval olcsóbb, főváros környéki tavak is.

Olcsó strandok Budapest környékén

A Budapest környéki tavakat akár tömegközlekedéssel, akár autóval is gyorsan megközelíthetitek, és szerencsére olyat sem nehéz találni, ahol a felnőtteknek szóló belépő sem lépi túl az 1500 forintot, így pedig az egész család jó áron kikapcsolódhat.

Palatinus-tó

Dorog és Esztergom határán, Budapesttől mintegy 40 kilométerre fekszik a Dorogi-, vagy ismertebb nevén a Palatinus-tó. 2021-ben felújították a strand területét, így modern, szép környezetben pihenhetnek az érkezők, a víz tiszta, lassan mélyülő, csúszdák és sportpályák garantálják a kikapcsolódást.

A 2022-es szezonban szeptember 15-éig tartanak nyitva a tervek szerint, hétköznapokon reggel 9 és este 7 óra között, hétvégén este 8-ig. A felnőttek számára a napijegy 800 forint, de még délutáni kedvezményt is biztosítanak a később érkezőknek.

Délegyházi-tavak

Pesttől délre a Délegyházi-tavak hangulatos, mégis pénztárcakímélő strandjai csábítják a pihenni vágyókat. A kavicsbányászat útján létrejött tórendszer legnagyobb strandja a IV. számú tónál működik, a Nomád Kemping és Strand területén, míg a Tavirózsa Kempingben kutyás strand is elérhető. Az V. tó vonzereje pedig a Naturista Oázis Kemping.

A Nomád Kemping területén nemcsak úszhattok, büfék, bérelhető vízi eszközök is szolgálják a kikapcsolódást, bár a víz viszonylag gyorsan mélyül. A kijelölt szakaszokon túl nem szabad fürödni. 2022-ben reggel 9 és este 7 között tart nyitva. A napi belépő 1500 forint. A Tavirózsa Kempingben is 1500 forintos belépővel számolhattok, 18 óra után kedvezmény is van.

A cikk az ajánló után folytatódik

Pócsmegyeri Pázsit-tó

A Szentendrei-sziget gyöngyszeme Pócsmegyer, ahol egy bájos, eldugott, nyugodt tóstrandon pihenhetitek ki a hét fáradalmait. A Pázsit-tó hangulata magával ragadó, mégsem kell nagy tömegre számítani a fürdőzőkből. Vize tiszta, viszonylag gyorsan mélyülő, de gyerekbarát szakaszokat is kijelöltek.

A környék festői, az aktív kikapcsolódás szerelmeseit pedig sportpályák, csónakkölcsönzők is várják a büfék, játszótér mellett. 2022-ben a felnőttbelépőjegy 800 forint, diákok és nyugdíjasok kedvezményes áron látogathatják reggel 9 és este 7 között.

A Domonyvölgyi-tó strandja

A Domonyvölgyi-tónál kellemesen telhet a strandolás, gyönyörű környezetben.

(Képek: Országalbum/werderfan, Wikipédia/ Máth Dávid - Mdavid89, Christo, Benkocs Balázs .)

Ezt is szeretjük