A 3 legjobb naturista strand Magyarországon: a Balatonnál is lehet nudizni

Ezeken a strandokon önfeledten, ruha nélkül élvezhetitek a napsütést és a hűsítő habokat.

Naturista strandok Magyarországon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A naturizmusnak itthon is szép számmal akadnak rajongói, akik nyáron szívesen hódolnak a meztelen fürdőzés nyújtotta szabadságérzés örömének. Az országban pedig több strand várja őket, ahol teljes nyugalommal és kíváncsi pillantások nélkül szabadulhatnak meg a ruháiktól. A naturizmus egy életfelfogás, amelyben a meztelenség nem öncélú, és nem is szexuális töltetű, célkitűzése az egészséges testkultúra és a természetes harmónia elérése.  

Amennyiben kacérkodsz a naturizmus gondolatával, vagy már régóta gyakorlod ezt az életformát, a következő hazai strandokat érdemes felfedezned. A helyek írott és íratlan szabályrendszere, etikettje gondoskodik a vendégek zavartalan pihenéséről. 

Naturista strandok Magyarországon

Berény Naturista Strand és Kemping

Az idei szezonra fejeződött be a Balaton déli partján egyedülálló balatonberényi naturista strand felújítása. A kiváló természeti adottságokkal rendelkező, Hétvezér utcai kemping strandja nádasokkal és fákkal szegélyezett, így zavartalan pihenést biztosít a naturizmus kedvelőinek. Érdekesség, hogy itt található a Balaton legnagyobb napozóstégje. A parkosított területen büfé és étterem várja a látogatókat, akik különböző sportokat is kipróbálhatnak. 

Közzétette: Balatontourist – 2022. június 16., csütörtök

A kempingezőknek a strandhasználat ingyenes, de csak  strandbelépő váltására is lehetőség van, ez 14 éves kor felett egy napra 1300 forint, 14 éves kor alatt pedig 600 forint. 

Szeged-Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping

A visszajáró vendégek körében Szikinek becézett Szeged-Sziksósfürdő Naturista Strand és Kemping a naturisták egyik legkedveltebb úti célja itthon. Az öthektáros, parkosított tóparti terület Szegedtől körülbelül 8 kilométerre nyugatra található. A frissítő hullámok és különböző sportlehetőségek mellett szauna, jakuzzi és meditációs szoba is segít a pihenésben.

A kemping május 1-től szeptember 17-ig várja a vendégeket, a strand mindennap 8-19 között tart nyitva. Az egynapos, teljes árú strandbelépő főszezonban 1650 forint, 6-27 éves korú látogatók számára 1160 forintos ifjúsági belépő váltható, 65 év felett 1400 forint szükséges a belépéshez. 

Délegyháza Naturista Oázis

A budapesti agglomerációban, Délegyházán lévő Naturista Oázis Kemping hazánk első ilyen jellegű létesítménye, a délegyházi tavaknál bontakozott ki a magyarországi naturista mozgalom. Máig a legnagyobb területtel, saját kezelésben lévő vízfelülettel rendelkező naturista hely az országban. A 23 hektáros kemping három tó által határolt területen fekszik, három strand is található benne.

Közzétette: Naturista Oázis Kemping – 2021. szeptember 28., kedd

Büfék, játszóterek, sporteszközök gondoskodnak a kényelemről és a tartalmas időtöltésről. Főszezonban a normál jegyárak így alakulnak: egész napos felnőttjegy 1800, diák (17-23 éves) 800, gyermek (10-16 éves) 700 forint.

Természetesen az ország természetes vízpartjain ezeken kívül is akadnak még olyan, a környezettől elzártabb helyszínek, szabadstrandok, amelyeket szívesen keresnek fel naturisták és nudisták.

8 szuper kutyás strand az országban

A nagy melegben felértékelődnek a vízpartok, ahol a család apraja-nagyja hűsölhet. Azonban nemcsak a kétlábúak mártóznának meg ilyenkor szívesen a habokban, hanem a kis kedvenceik is, vannak ebek, akik kifejezetten élvezik a vizet, önfeledten lubickolnak, és alig lehet őket kiparancsolni.

8 remek kutyás strand az országban: a festői szépségű Borostyán-tóban a gazdik is megmártózhatnak

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Kiemelt kép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük