3 meseszép pihenőhely, néhány ezer forintért

Nem kell messzire menned!

Vonzanak a külföldi tájak? Nem kell átszelned a kontinenst, hogy néhány napot gyönyörű helyeken tölts.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Már felfedezted hazánk varázslatos tájait, és most a határon túlra kacsintgatsz? Átlépve az országhatárt számos település tárja szélesre kapuit, hogy ott pihend ki a mindennapi rohanást. Ha testi-lelki feltöltődésre és életre szóló élményre vágysz, a következő, filléres helyeket nem szabad kihagynod!

Révkomárom
Homoródfürdő
Szabadka

Két ország határán: Révkomárom

A révkomáromi, vagyis komárnói városnézést a 17. században épült Zichy-palotánál érdemes elkezdened, mely a Klapka György tér egyik domináns és impozáns épülete.

A palotát 1989-ben újították fel, és az egyik szárnya ad otthont a Duna Menti Múzeum gyűjteményének. A Klapka tér másik érdekessége, a neoreneszánsz stílusban épült városháza szintén csodás.

A szlovákiai Komárno rendkívüli turisztikai látványossága az Európa-udvar, mely az 1999-2000-es években a város történelmi központjából nőtt ki, és roppant népszerű a turisták körében. Az új tér stilizált formában mutatja be Európa egyes részeinek építészeti stílusait.

Az udvaron 45 európai országot és régiót jellemző épület áll: láthatsz itt velencei erkélyt, favázas, skandináv stílust, de erdélyi, fatornyos házikót is. A házak aljában éttermek, kávézók sorakoznak.

Feltétlenül térj be valamelyikbe, hiszen az egyedülálló helyen különleges hangulat vár rád. A város ódon részeit az Európa-udvarral történelmi kapuk kötik össze, melyek magyar királyok neveit viselik.

15 mesebeli hely Szlovéniában

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha elfáradtál a városnézés során, add át magad egy csobbanásnyi élvezetnek a kiváló minőségű, gyógyvízzel rendelkező termálfürdőben, ahol szaunázással és különféle masszázsokkal teheted kellemesebbé a napodat.

Tipp
Ha szeretnél több időt is eltölteni a városban, magyar oldalán, Komáromban is éjszakázhatsz. A komáromi Hotel Aqua egy főre már 7200 forintért biztosít szállást, ráadásul az ár a termálfürdő-belépőjegy díját is tartalmazza. Bővebb információért kattints ide! »

Fenyvesek ölelésében: Homoródfürdő

Az erdélyi Homoródfürdő a Nagy-Homoród és a Fürdő-patak völgyében fekszik, 740-760 méteres magasságban, Székelyudvarhelytől mindössze 18 kilométerre.

Ha Homoródfürdőt választod úti célodul, könnyűszerrel bebarangolhatod a térség közeli településeit, hiszen szinte mindenhez közel van.

Régen hegyaljai kis település volt, helyi érdekű meleg-hideg vizes, szénsavas fürdővel, manapság azonban már nemzetközileg is elismert üdülőtelep, bő vizű borvízforrásokkal - ilyen a Lobogó, a Mária, a Csorgó, a Homoródi, az Ilona és a Fenyves.

A település éghajlata jellegzetesen hegyaljai klímára emlékeztet, ahol a fenyvesek illatától súlyos a levegő. Kiváló terep tehát, ha túrázni, sétálni és kirándulni szeretnél.

A közeli lovardákban a galopp és a vágta mellett a lovas kocsikázás élményét is kipróbálhatod.

Tipp
Homoródfürdőn egy éjszakára és egy főre a Kiss Panzióban már 4500 forintért kaphatsz szállást. A részletekért kattints ide! »

Kultúrák találkozóhelye: Szabadka

A hangulatos várost a Vajdaságban, Szerbia legészakibb részén, a magyar határtól mindössze tíz kilométerre, Belgrádtól és Budapesttől pedig egyaránt 175 kilométerre találod. A városhoz roppant közel helyezkedik el a Palicsi-tó, ami ismert és igen szép kiránduló- és üdülőhely, ahol kedvedre csónakázhatsz, és egy tóparti piknik keretében lelkileg is feltöltődhetsz.

A Világörökség magyar helyszínei

Nézegess képeket!

Elolvasom

A várost széles erdőségek ölelik körbe, melyek igazi élményt nyújtanak a természetet kedvelő turisták számára. Szabadka emellett egy modern, korszerű város, hiszen a közlekedés és a kultúra révén összeköttetésben áll minden európai országgal, a belgrádi és budapesti repülőtereken keresztül pedig az egész világgal. A város három kultúra, a magyar, a szerb és a horvát-bunyevác találkozóhelye.

Tipp
A Palicsi-tó közelében, a Veronaházban már 3800 forintért kaphatsz szállást. Ha többet akarsz tudni, kattints ide! »

Látnivalókban is bővelkedik a település: egy kellemes sétával sok szép épület tárul eléd, hiszen minden jelentősebb épületet a főtéren és a környékén találsz meg. A szecesszió jegyében épült városháza, melyet kovácsoltvas-elemes és Zsolnay-kerámiák ékítenek, Szabadka szimbóluma is egyben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A klasszicista stílusú, szépséges színházban a békés együttélés jegyében szerb, horvát és magyar nyelvű előadásokat egyaránt játszanak, a közönség nagy megelégedésére. Ha itt jársz, ne hagyd ki a Raichle-palotát, mely képzőművészeti találkahely. A zöld és kék szökőkút a színes Zsolnay-kerámiáival és csendes csobogásával kiváló háttere a felhőtlen pihenésnek.

Ezt is szeretjük