4 gyönyörű tengerparti város, ahova nyáron átszállás nélkül elvisz a MÁV: igazi csodák

A MÁV idén júniusban is elindítja az adriai tengerpart városaiba közlekedő járatait.

kvarner-obol-lungomare
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Idén júniusban ismét elindulnak a Magyar Államvasutak SEA*YOU járatai, melyekkel Magyarországról naponta két vonattal közvetlenül, átszállás nélkül elérhető az adriai tengerpart négy gyönyörű városa.

Az előző években népszerűvé vált járatok lényege, hogy azokkal egy éjszaka alatt érik el az úti céljukat a nyaralni vágyók, reggelre már a tengerpart látványára ébredhetnek. 

Az Adria Expresszvonat június 14-étől szeptember 6-áig közlekedik mindennap a Keleti pályaudvartól Székesfehérváron és a Balaton déli partján, Nagykanizsán, Gyékényesen át, 18 óra 55 perckor indul. Az Isztria Expresszvonat pedig június 21-től augusztus 30-ig közlekedik a Déli pályaudvarról Székesfehérváron, Veszprémen, Zalaegerszegen, Őrihodoson át. Az úti célok egytől egyig meseszép helyek. A vonat 20 óra 30 perckor indul.

Koper, Szlovénia gyöngyszeme

Szlovénia gyönyörű városa, Koper az Isztria Expresszvonattal érhető el Magyarországról. Az olasz határhoz közeli, mediterrán hangulatú, tengerparti város szűk utcácskái, vakítóan kék tengere, sétánya hamar elrabolja a szívet.

Koperbe a jegyár egy útra 39 euró, azaz nagyjából 12 ezer forint, oda-vissza viszont csak 49 euró, tehát körülbelül 15 ezer forint. Helyjegyet érdemes venni, ülőkocsiba ez 3 euró utanként, a fekvőhelyre és a hálókocsira felár fizetendő. A kerékpárjegy ára pedig 5 euró egy útra.

Fiume és a horvát tengerpart

Horvátország hangulatos kikötővárosa, Fiume, azaz Rijeka júniustól nemcsak busszal érhető el közvetlenül, de a vasút kedvelői számára vonattal is. 

Az élet folyamatosan pezseg itt, a korzón és az óvárosban még rosszabb idő esetén sem lehet unatkozni, melegben pedig több strandja várja a nyaralókat.

Fiuméba ugyancsak az Isztria Expresszvonattal lehet elutazni, a jegyárak éppúgy, mint Koper esetén, 39 euróba kerülnek egy útra, oda-vissza pedig 49 euróba. A megváltható helyjegy ára ugyancsak 3 euró, a kerékpárjegy pedig szükség esetén 5 euróért váltható meg.

Abbázia, a csodás üdülőváros

Abbázia vagy más néven Opatija Ferenc József egyik legkedvesebb üdülőhelye volt egykor, amin nincs mit csodálkozni: az Isztriai-félsziget gyöngyszemeként bővelkedik a szépségben. A város virágos parkjaiért és a sziklákkal csipkézett Lungomare sétányért is rajonganak a turisták.

A csodaszép, babérligetes, kristálytiszta strandokkal rendelkező horvát városba az előzőekhez hasonlóan az Isztria Expresszvonat visz el a Déli pályaudvartól azonos feltételekkel: egy útra 39, oda-vissza 49 euróért, megváltható 3 eurós helyjeggyel az ülőkocsiba, 5 eurós kerékpárjeggyel.

Split, a dalmátok kincse

Zágráb után Horvátország második legnagyobb városa Split, mely egyben Dalmácia központja is, így nem csoda, ha a tengerparton túl is tele van látnivalóval. Római kori emlékei mellett minden történelmi korból akad nevezetesség, a belváros ráadásul az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.

Splitbe az Adria Expresszvonat közlekedik, melyre a jegyár egy útra 32 eurótól kezdődik, az olcsón megváltható jegyek száma azonban korlátozott. Korlátlan számú jegy kapható 69,60 euróért, tehát nagyjából 22 ezer forintért egy útra, oda-vissza pedig 79,50 euróért, körülbelül 25 ezer forintért. Helyjegy megvásárlása is kötelező, ennek ára 3 euró, a kerékpárjegy pedig 5 euró, továbbá felárért itt is igénybe vehető fekvőhelyes vagy hálókocsi.

Nemzetközi vonatok egy rövid kiruccanáshoz

A közeli városokba akár egy hétvégére is érdemes ellátogatni. Szerencsére számos vonat közül válogathatsz, szebbnél szebb úti célok várják az utazókat.

9 gyönyörű hely, ahova egy hétvégére is érdemes elutazni: elvisz a MÁV

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük