Magyarország 3 legbizarrabb múzeuma
Az országhatárokon belül is találsz furcsábbnál furcsább látnivalókat. Íme, három egészen meghökkentő múzeum.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Belföldön is rengeteg érdekes múzeum vár rád, szinte nincs is olyan települése hazánknak, ahol ne találnál valamilyen kincset rejtő gyűjteményt.

Denevérmúzeum
Fodrászmúzeum
Húsipari Múzeum

Bár vécéülőke- és szexmúzeum nálunk még nincs, azért itthon is akadnak igazán különleges, esetenként furcsa témájú tárlatok.

Ha egy kirándulás alkalmával a legszokatlanabb kiállításokat tekintenéd meg, nézd meg összeállításunkat, melyben az ország legbizarrabb múzeumai között mazsolázunk.

A bőregerek világa: Denevérmúzeum, Abaliget

A denevérekről általában nem sokat tudunk azon kívül, hogy fejjel lefelé lógnak, és valamiért irtózunk is tőlük. Ha le szeretnéd győzni ellenérzéseidet, ismerd meg jobban a Batman-filmek főszereplőit, és hamar rájössz majd, hogy nem is olyan félelmetesek, mint amilyennek első ránézésre tűnnek.

Mindezért mielőbb utazz el a festői szépségű Abaligetre, ahol a Denevérmúzeumban mindent megtudhatsz ezen különös lények világáról. 2004 óta az év minden napján tárt kapukkal várja látogatóit a múzeum, ahol megismerheted a hazai denevérkutatás történetét, és azt is megtudhatod, Magyarország mely pontjain élnek az apró lények, és merre vezetnek vándorlási útvonalaik.

A múzeum mellett található különleges barlangot is körbejárhatod, és magyar nyelvű szakvezetést is kérhetsz.

A környék kiránduláshoz is ideális - a barlang mellől induló tanösvényen haladva csodás panoráma tárul majd eléd, ha pedig elfáradtál, pihenj le egy padra az Abaligeti-tó partján, és hallgasd a békák koncertjét. A múzeummal kapcsolatos további információkért kattints ide! »

Ollók és fésűk között: Korom Gyula Fodrászati Eszközök Gyűjteménye, Budapest

Nem fodrász ugyan a szenvedélyes gyűjtő, Korom Gyula, mégis közel 25 éve rajong a legkülönbözőbb korokból származó fodrászati kellékekért. Több mint 1200 darabot számláló gyűjteménye Budapesten, a 19. kerületben várja az érdeklődőket.

A múzeumba belépve az az érzésed támad, mintha egy 19. századi fodrászüzletbe tértél volna be, és rögtön a szemed elé tárulnak a furcsábbnál furcsább fodrászati kellékek, melyek közül néhány inkább bizarr kínzóeszközre emlékeztet. A különleges múzeumban megismerheted a fodrászszakma kialakulásának történetét, és azt is megtudhatod, mi a különbség a borbély és a felcser között. Borotvák, fésűk, ollók, dauer- és hajsütőgépek várnak rád, és még számos olyan, a fodrászatban használatos eszköz, melynek létezéséről valószínűleg nem is hallottál.

Huppanj le egy fodrászszékre, hogy átélhesd, milyen érzés lehetett 200 évvel ezelőtt várni, hogy a bizarrabbnál bizarrabb eszközök segítségével elkészüljön a frizura. A múzeumról minden információt megtalálsz, ha ide kattintasz. »

Vágóhídból múzeum: Húsipar Történeti Kiállítás, Gyula

A méltán híres gyulai kolbász nevét valószínűleg mindenki ismeri, ám arról, hogy a nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő húskülönlegességek hogyan készülnek, az ínyencek is csak keveset tudnak.

A két éve alakult nonprofit szervezet, a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének legfőbb célja a hentesipar múltjának, hagyományainak ápolása. E célkitűzésüket a Húsipar Történeti Kiállítás újbóli megnyitásával igyekeztek megvalósítani, mely a vágóhíd épületében kapott helyet. A gyulai hentesipar kézműves korszakát és a nagyüzemi termelés kialakulását bemutató gyűjtemény szombatonként, illetve előzetes bejelentkezés alapján várja az érdeklődőket - díjmentesen.

Tudd meg te is, hogyan készül az isteni Gyulai, lesd el a hentesszakma csínját-bínját, és sajátítsd el a kolbásztöltés művészetét.

Ha pedig már tudod, hogyan készül, feltétlenül kóstold is meg. A kiállítással kapcsolatos további részletekről itt tájékozódhatsz.

Képek: ddnp.hu; fodraszmuzeum.hu.

Ezt is szeretjük