1 millió forintot nyerhetsz, ha beküldöd a túrán készült fotódat: Magyarország legszebb tájait keresik

Most egymilliót érhet egy jól sikerült fotó a legszebb magyar tájakról.

Magyarország 365 fotópályázat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Október 10-én éjfélig még bárki nevezhet egy jó fényképpel a Magyarország 365 fotópályázatra, amelyet három kategóriában hirdettek meg. A kiírás nem csak profi fotográfusoknak szól, amatőr felvételeket is várnak.

Akadnak olyan túrázók, akik útjuk során igyekeznek minden technikai eszköztől mentesen rácsodálkozni a természet szépségeire, élvezve a jó levegőt és a nyugalmat, mások azonban legszívesebben minden gyönyörű helyszínt és vissza nem térő pillanatot megörökítenének fotókon. Utóbbiak számára jó hír, hogy hobbijuk most akár egymillió forintot is érhet.

Magyarország 365 fotópályázat

Négy évvel ezelőtt indult el a Magyarország 365 elnevezésű fotópályázat, melyen az ország legszebb tájait és kulturális kincseit keresik. A természeti értékek, a lélegzetelállító panorámák, az épített örökség és a közösségek mind-mind fotótémául szolgálhatnak a nevezők számára.

A pályázat feltétele, hogy az adott fotó 2021. október 19. óta készült el, eredeti tartalom, és más pályázaton díjat nem nyert. Maximum 25 fotó küldhető be összesen a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalán keresztül, egy munkát csak egy kategóriába lehet jelölni, és csak egyedi képként vagy csak sorozat részeként nevezhető.

Természeti csodák, épített örökség és életképek

A pályázatban három kategóriában várják a fotókat: Természet és táj, Épített és tárgyi örökség, illetve Életképek kategóriájában várják a kamerán keresztül megörökített kincseket. Egyedi és sorozatfelvételekkel is nevezhet az ember.

A Természet és táj kategóriába beküldhetők az ország természeti értékeiről, növény- és állatvilágáról készült fotók. Az Épített és tárgyi örökség egyszerre foglalja magába a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, illetve a modern épületeket, városrészeket, köztéri szobrokat, sőt a középületek belső terei és műalkotások is ide tartozhatnak. Az Életképekbe pedig emberi történeteket, pillanatokat, portrékat, közösségek életéről szóló képeket várnak.

Minden kategória győztese nettó egymillió forinttal lesz gazdagabb, a második helyezett 500, a harmadik 300 ezer forintos jutalmazásban részesül, sőt közönségszavazásban is hirdetnek három kategóriagyőztest, melyek mindegyike 1-1 millió forintot kap. Különdíjakat is kiosztanak a támogató partnerszervezetek, így a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Természetjáró Szövetség és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete.

A bíráló szakmai zsűri elnöke Kaiser Ottó fotográfus, további tagjai: Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre természetfotós, környezetkutató, a 2020-as pályázat díjazottja és Rizsavi Tamás fotográfus, a 2019-es pályázat közönségdíjasa. A nyertes alkotásokat albumban és kiállításon is bemutatják, eredményhirdetésre várhatóan 2022 decemberében kerül sor.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha van egy igazán jól sikerült fotód, amit kiránduláson készítettél egy káprázatos tájról, egy izgalmas építészeti kincsről, egy emberi pillanatról vagy kulturális gyöngyszemről, október 10-én éjfélig még érdemes lehet benevezni a pályázatra.

Kvíz! Felismered a magyar városokat egy képről?

Minden városnak van egy-két jellegzetes részlete, amit az ember kapásból felismer, ha fotón megpillantja. Teszteld, te hányat találsz el!

Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod

Kvíz!

Elolvasom

(Képek: Getty Images.)

Ezt is szeretjük