Ez lett a legnépszerűbb magyar város: megelőzte Budapestet!

Kíváncsi vagy, hol nyaralt idén a legtöbb magyar, vagy épp arra, mennyit szántak rá?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A Trivago.hu szálláskereső weboldal Így nyaraltunk idén című anyagában összesítette, a magyarok körében melyek voltak idén a legnépszerűbb úti célnak számító városok - belföldön és külföldön egyaránt -, emellett érdekes információk derültek ki annak kapcsán is, mennyit hajlandóak költeni honfitársaink a nyaralásra, illetve hogyan készülnek arra.

A siófoki kikötő

A legkedveltebb város belföldön

A változó időjárás ellenére a belföldi úti célok tekintetében a Balaton, ahogy az lenni szokott, idén is a legkedveltebb úti célnak számított.

A magyar nyaralók több mint ötöde, vagyis jelentős többsége a külföldi turisták által is kedvelt Siófokot választotta - egyben itt volt a legmagasabb a nyári szállások átlagára -, a főváros pedig csak a második helyen végzett.

Balatonfüreden is nagyjából ugyanannyian - a nyaralók közel 10%-a - kerestek szállást, mint Budapesten.

Strandolásért azonban nem feltétlenül a magyar tengert keresték fel a nyaralni vágyók, a gyógy- és élményfürdők városai, Hajdúszoboszló, Hévíz, Zalakaros és Sárvár is kedvelt, valamint átlagosan olcsóbb úti célok voltak.

Az egri bikavér is minden bizonnyal jól fogyott idén, az utazók közel 4%-a ugyanis a borok városában keresett szállást a nyáron.

Őket utálják a legjobban külföldön: 7 nagyon furcsa országlista

Nézegess képeket!

Elolvasom

És külföldön

A külföldi szálláshelyeket illetően az örök város, Róma volt a legnépszerűbb az idén. A Velencétől 30 kilométerre fekvő Lido di Jesolo foglalja el a második helyet, Prágába pedig az utazók 2,3%-a keresett szállást.

Mindemellett nemcsak vendégek, de házigazdák is voltunk, a magyar szállások idén is népszerűek voltak a külföldről érkező nyaralók körében. Közülük a legnagyobb arányban osztrákok, románok és lengyelek szemezgettek a magyarországi szálláslehetőségek közt, de szlovén, finn és szerb érdeklődők is akadtak.

10 kirándulóhely itthon, ami ősszel is gyönyörű

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ennyit költünk

A Trivago.hu kutatásából az is kiderült, hogy a magyarok átlagosan 26 300 forintot hajlandók költeni kosztra és kvártélyra, a hosszabb, minimum egyhetes nyaralások esetében pedig a szállásra szánt összeg 212 800 forint volt a nyári hónapok ideje alatt. Átlagosan körülbelül három napra utaztak el a magyar nyaralók, és jellemzően az utolsó pillanatban döntöttek - csak kevesen akadtak olyanok, akik hónapokkal előre számba vették a szálláslehetőségeket.

Kép: www.orszagalbum.hu, ladox.

Ezt is szeretjük