Ezek a legjobb magyar strandok: díjnyertes helyek, érdemes odamenni!
Kiderült, mely strandok kapták meg idén a Kék hullám minősítést.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az idén 27 balatoni és egy velencei-tavi strand, továbbá négy balatoni kikötő nyerte el a Balatoni Szövetség által koordinált Kék hullám minősítést.

A Kék hullámot a legjobb minőséget nyújtó strandok kaphatják meg, a szempontrendszer azonban többrétű.

Mi alapján minősítik a strandokat?

A minősítésre jelentkező strandok és kikötők felmérése az elmúlt hetekben zajlott le. A minősítés az üdülőrégió nagy civil szervezeteinek, a tisztiorvosi szolgálatnak és az illetékes nemzeti park képviselőinek bevonásával történt.

A szempontok között szerepelt a szolgáltatások színvonala, a fürdőhelyek kijelölése, a vízminőség, a vízi mentés, az elsősegélynyújtó hely megléte, a hulladékgyűjtés és -tárolás, a sportolási, szórakozási lehetőségek, játszóterek, a panaszkezelés módja és az esélyegyenlőség biztosítása a mozgáskorlátozottak számára.

Ezek a strandok kaptak idén elismerést

Az írásos felsorolás szerint idén Kék hullám zászlót kapott a keszthelyi Helikon strand, városi strand és Libás strand, a balatonberényi községi strand, a badacsonytomaji városi és Badacsony strand, a balatonszemesi Berzsenyi strand, a balatonfenyvesi központi és Csalogány strand, a vonyarcvashegyi Lido strand, a gyenesdiási Diási játékstrand, valamint a balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy strand.

Továbbá megkapta a csopaki, a balatonakali és az alsóörsi községi strand, a zánkai községi és Erzsébet strand, a révfülöpi Császtai és Szigeti strand, a balatongyöröki községi strand, a zamárdi nagystrand, a siófoki nagystrand és Hotel Móló strand, a balatonföldvári Keleti strand, a balatonmáriafürdői központi strand, a balatonboglári Platán strand, valamint a velencei-tavi Gárdony Sport Beach.

A kikötők közül a balatongyöröki Csónak kikötő, a Balaton Hajózási Zrt. szigligeti és balatonboglári kikötője, valamint a zánkai Erzsébet kikötő szerepel a listán.

Ezt is szeretjük