Balatoni strandbelépők körképe: ilyen árakra számíts idén
Kíváncsi vagy, drágultak-e a belépők, illetve mi vár a nyaralókra idén a Balatonon?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár az időjárás meglehetősen szeszélyesnek bizonyult az utóbbi időszakban, végérvényesen kezdetét vette a nyár, mely a zivatarokat jósló előrejelzések ellenére is tartogat igencsak forró időszakokat.

Utóbbiakat a strandon a legjobb átvészelni, emellett egy igazi nyár sem telhet el hosszabb-rövidebb balatoni vakáció nélkül. Érdemes előre felkészülni, mire számíts, és mi várható a magyar tenger legkedveltebb pontjain.

Milyen árakra lehet számítani?

Az MTI információi szerint, melyek Győrffy Árpád, a Balatontipp.hu szerkesztőjének összeállításán alapulnak, a fizetős balatoni strandokon árat - egy-két kivételtől eltekintve - nem emeltek az üzemeltetők, így csaknem mindenhol változatlan belépőárakkal indult az idei szezon, ami azt jelenti, hogy a balatoni felnőtt strandbelépők árai helytől és szezontól függően 450 és 1000 forint között alakulnak idén is.

A révfülöpi Császtai strandon, a zánkai és a balatonudvari községi strandon például a Balatontipp.hu információi szerint egy felnőtt belépő 450 forintba kerül, a balatonberényi községi strandon 550 forintba, míg az alsóőrsin 600 forintba. A balatonfüredi Esterházy strandon már kicsit drágábban, 950 forintért lehet belépőt venni, míg a keszthelyi Városi strandra 890 forintért.

A Balaton területén számos szabad strand várja a látogatókat idén is, többek között Balatonakarattyán, Balatonkenesén, Örvényesen, Keszthelyen, Tihanyban és Zánkán, a déli parton pedig Balatonberényben, Balatonbogláron, Balatonfegyvesen, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Fonyódon, Siófokon és Zamárdiban. Ha többet szeretnél tudni a balatoni szabad strandokról, kattints ide!

Számos helyen várnak új szolgáltatások

Azok sem járnak azonban rosszul, akik a fizetős strandokat választják, annak ellenére ugyanis, hogy az egy-két kivételtől eltekintve nincs drágulás idén, az üzemeltetők számos helyen hajtottak, illetve hajtanak végre kisebb-nagyobb strandfejlesztéseket, emellett kiemelt figyelmet szentelnek az akadálymentesítésre is.

Még több cikk a Balatonról:

Balatonberényben az egykori csúszda helyén felnőtt játszóteret alakítanak ki, Fonyódon pedig a Sándortelepi strandon hoznak létre július 1-jére kétszáz méter hosszú fövenyes partszakaszt játszóterekkel. Gyenesdiáson mindkét strandon fejlesztik a játszótereket, Keszthelyen, a Városi strandon parti sétányt alakítottak ki, valamint bővítik az internetszolgáltatás sávszélességét, kapacitását. Balatongyörökön a strand mellett élménysétányt alakítottak ki, és új központi fogadóépület épült infokommunikációs ponttal, pénztárakkal, vizesblokkal és baba-mama szobával.

A mozgássérülteknek is segíteni akarnak

Balatonakaliban a strandon felújították a teljes parti sétányt, új bejárókat, zuhanyzókat építettek. Révfülöpön a Császtai strandon komfortosították a régi kabinépületeket, mozgássérült illemhelyet és pelenkázó szobát is kialakítva. Továbbá mindkét strandon felszerelik azt a víznyomással működő berendezést, amivel a kerekesszékkel közlekedők is kényelmesen, biztonságosan, akár segítség nélkül is bemehetnek a vízbe.

A zánkai községi strandon is a mozgássérültek lehetőségeinek javítása volt a fő fejlesztési cél idén. Balatonudvariban a település központjában és a Fövenyes településrész strandján is felszerelik a mozgássérültek bejutását segítő berendezést.

A baba-mama szobáktól a minigolfpályáig

Alsóörsön mederhomokozással, új vízi bejárók beszerzésével, szabadtéri sporteszközök telepítésével, pelenkázásra, szoptatásra használható baba-mama szoba kialakításával készültek a nyárra, a balatonalmádi strandok egyik újdonsága pedig az, hogy a Wesselényi strandon két új büfét építenek.

Balatonfüreden az idei szezon újdonsága a Kisfaludy strandon készülő minigolfpálya. Az Eszterházy strand gyermeköblénél vízi élményelemeket telepítenek, a nyugati mólón pedig egy kivilágított szökőkutat alakítanak ki esti látványosságnak. Balatonfűzfőn mindkét strandon akadálymentes vízi bejáró létesül. A Fövenyes strandon a játszóteret is fejlesztik, továbbá a nagyobb biztonság érdekében részleges térvilágítást építenek ki, és kamerákat telepítenek. Az infó-kommunikációs akadálymentesítés keretében Braille-feliratú táblákat is elhelyeznek.

Ezt is szeretjük