A 3 legjobb hazai kemping

Gyönyörű helyeken

Legyen sátor vagy lakókocsi, a kempingezés vadromantikája kihagyhatatlan, csupán egy jó hely kell hozzá. Mi kapásból hármat is tudunk!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki másképp szereti, így mindenki másképp is csinálja. Egyesek nem tudják máshol elképzelni a nyaralást, mint a tengerparton, másokat a hegyvidék vonz romantikus faházakkal, ám még mindig sokan vannak, akik a kempingezésre szavaznak.

Hiába, a sátorozásnak különleges hangulata van, melytől nehezen szabadul bárki is, aki egyszer belekóstol - főként, ha a következő három hely egyikét választja pihenőhelyül.

Tipp
Ha pároddal utaztok, ne felejtsétek otthon a GPS-t, de előtte töltsétek rá a magyarországi kempingek POI-pontjait, hogy könnyen rátaláljatok a megfelelőre. 347 itthoni kempingért kattints ide! »

Bányatóból kedvelt pihenőhely: Rukkel-tavi kemping

A Rukkel-tavi kemping története egészen 1989-ig nyúlik vissza, amikor is az akkor még a Kertészeti Egyetem tulajdonában álló bányatavat kiszemelte magának Rukkel János mint olyan helyet, ami kiváló pihenőhellyé alakítható.

Az álmodozást hamar tett követte, így a szükséges engedélyek megszerzését követően 1990-ben már meg is kezdődött a tavat övező partszakasz megfelelő kialakítása, füvesítése, valamint a mai csúszdadomb feltöltése.

A víziparkkal rendelkező Rukkel-tó végül 1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ma már a tiszta vizű, 12 hektáros vízfelületű tavon és a hatalmas, parkosított területen kívül korszerű büfék, sörözők, hideg és meleg vizes mosdók gondoskodnak az idelátogatók kényelméről.
Azt pedig, hogy az itt töltött idő valóban felejthetetlen legyen, 13 csúszdapálya - a kamikazétól a spirálon át a hullámcsúszdáig -, ugrótorony és vízibiciklik biztosítják.

A Rukkel-tó kiváló hely a természet kedvelőinek, hiszen sátorral és lakókocsival egyaránt lehetőség van eltölteni itt néhány napot vagy hetet, a kényelemről pedig WC-blokkok, valamint hideg és meleg vizes fürdő gondoskodik.

Rukkel-tó Vízipark és Kemping
A kempinget a Taksony és Bugyi közötti út 6-os kilométerkövénél találod meg.
Nyitva: május 1. és szeptember 7. között a strand hétfőtől vasárnapig 8 és 20 óra között, a kemping 0 és 24 óra között, a csúszdapark pedig 10 és 18 óra között tart nyitva.

A Rukkel-tó megközelíthető Budapestről autóbusszal is a Népligettől induló, Bugyiba tartó járattal. A Rukkel-tóval kapcsolatban bővebb információt itt találsz. »

A nyugalom völgye: Kustánszegi Göcsej Kemping

Az aprócska göcseji falu, Kustánszeg 15 km-re fekszik Zalaegerszegtől, mégis sokáig elzárt területnek számított. Éppen ez jött kapóra az 1980-as évek végén a Kustánszegi Göcsej Kemping alapítóinak, hiszen pontosan ilyen érintetlen helyet kerestek leendő vállalkozásuknak.
A Kustánszegi Göcsej Kemping 1992-ben nyitotta meg kapuit, ahol azóta is kétszáz férőhelyes kemping várja a sátrazókat, a lakókocsival érkezőket és a faházakban megpihenni vágyókat.

Gyönyörű környezetben, mindig tiszta, hideg és meleg vizes zuhanyzókkal, mosdókkal, valamint konyhával. Ám aki mégsem főzne, az a tóparti büfékben vagy a közeli csemegeüzletekben csillapíthatja étvágyát, vagy ellátogathat a kempingtől 5 km-re fekvő Dobronhegy községbe, ahol étterem várja az éhes kempingezőket.

A kempingből egyébként is érdemes néha gyalogtúrákat tenni, a Göcsej ugyanis csodálatos vidék erdő borította dombjaival, kanyargós utakkal, patakokkal, kulturális értékeivel, valamint gazdag történelmi és népművészeti hagyományaival.

Kustánszegi Göcsej Kemping
8919 Kustánszeg, Dózsa Gy. u. 1.
Nyitva: május 1. és augusztus 31. között mindennap látogatható.
A Göcsej Kempinggel kapcsolatban bővebb információt itt találsz. »

Az igazi kikapcsolódásra vágyóknak: Büki Termál Gyógykemping

A bükfürdői Termál Gyógykempinget nemcsak azért nevezik gyógykempingnek, mert páratlan szépségű természeti környezet, árnyas fák és közel háromhektáros terület biztosítja a lélek nyugalmát, valamint a feltöltődést. A büki gyógyfürdő gyógy- és termálvizes medencéi, a speciális, egyedülálló gyógyvízre alapozott tradicionális és modern terápiás eljárások, illetve alternatív gyógymódok elősegítik a gyógyulást, a panaszok enyhülését, illetve az egészség megőrzését.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A büki gyógyfürdővel közvetlen összeköttetésben álló háromcsillagos kemping 150 beállóhellyel rendelkezik. A korszerűen felszerelt létesítményben főzési lehetőséget biztosító konyha, mosó- és szárítógép, áramcsatlakozás, valamint modern, kényelmes vizes blokkok találhatóak, sőt, vezeték nélküli internetes hálózat is, mely a kemping egész területén elérhető.

A kemping lakói ráadásul belépési lehetőséget kapnak a fürdő területére, így akár naponta többször is igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait, élvezhetik a víz és a terápiák nyújtotta élményt és kényelmet.

Büki Gyógyfürdő és Termál Kemping
9740 Bükfürdő, Termál krt. 2.
Nyitva: mindennap 8 óra 30 és 19 óra között, ám a nyitva tartás szezontól függően változhat. A részleteket megtalálod a kemping honlapján.
A Büki Gyógyfürdő és Termál Kempinggel kapcsolatban bővebb információt  itt találsz. »
Ezt is szeretjük