A 3 legjobb hazai kemping

Gyönyörű helyeken

Legyen sátor vagy lakókocsi, a kempingezés vadromantikája kihagyhatatlan, csupán egy jó hely kell hozzá. Mi kapásból hármat is tudunk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenki másképp szereti, így mindenki másképp is csinálja. Egyesek nem tudják máshol elképzelni a nyaralást, mint a tengerparton, másokat a hegyvidék vonz romantikus faházakkal, ám még mindig sokan vannak, akik a kempingezésre szavaznak.

Hiába, a sátorozásnak különleges hangulata van, melytől nehezen szabadul bárki is, aki egyszer belekóstol - főként, ha a következő három hely egyikét választja pihenőhelyül.

Tipp
Ha pároddal utaztok, ne felejtsétek otthon a GPS-t, de előtte töltsétek rá a magyarországi kempingek POI-pontjait, hogy könnyen rátaláljatok a megfelelőre. 347 itthoni kempingért kattints ide! »

Bányatóból kedvelt pihenőhely: Rukkel-tavi kemping

A Rukkel-tavi kemping története egészen 1989-ig nyúlik vissza, amikor is az akkor még a Kertészeti Egyetem tulajdonában álló bányatavat kiszemelte magának Rukkel János mint olyan helyet, ami kiváló pihenőhellyé alakítható.

Az álmodozást hamar tett követte, így a szükséges engedélyek megszerzését követően 1990-ben már meg is kezdődött a tavat övező partszakasz megfelelő kialakítása, füvesítése, valamint a mai csúszdadomb feltöltése.

A víziparkkal rendelkező Rukkel-tó végül 1991-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. Ma már a tiszta vizű, 12 hektáros vízfelületű tavon és a hatalmas, parkosított területen kívül korszerű büfék, sörözők, hideg és meleg vizes mosdók gondoskodnak az idelátogatók kényelméről.
Azt pedig, hogy az itt töltött idő valóban felejthetetlen legyen, 13 csúszdapálya - a kamikazétól a spirálon át a hullámcsúszdáig -, ugrótorony és vízibiciklik biztosítják.

A Rukkel-tó kiváló hely a természet kedvelőinek, hiszen sátorral és lakókocsival egyaránt lehetőség van eltölteni itt néhány napot vagy hetet, a kényelemről pedig WC-blokkok, valamint hideg és meleg vizes fürdő gondoskodik.

Rukkel-tó Vízipark és Kemping
A kempinget a Taksony és Bugyi közötti út 6-os kilométerkövénél találod meg.
Nyitva: május 1. és szeptember 7. között a strand hétfőtől vasárnapig 8 és 20 óra között, a kemping 0 és 24 óra között, a csúszdapark pedig 10 és 18 óra között tart nyitva.

A Rukkel-tó megközelíthető Budapestről autóbusszal is a Népligettől induló, Bugyiba tartó járattal. A Rukkel-tóval kapcsolatban bővebb információt itt találsz. »

A nyugalom völgye: Kustánszegi Göcsej Kemping

Az aprócska göcseji falu, Kustánszeg 15 km-re fekszik Zalaegerszegtől, mégis sokáig elzárt területnek számított. Éppen ez jött kapóra az 1980-as évek végén a Kustánszegi Göcsej Kemping alapítóinak, hiszen pontosan ilyen érintetlen helyet kerestek leendő vállalkozásuknak.
A Kustánszegi Göcsej Kemping 1992-ben nyitotta meg kapuit, ahol azóta is kétszáz férőhelyes kemping várja a sátrazókat, a lakókocsival érkezőket és a faházakban megpihenni vágyókat.

Gyönyörű környezetben, mindig tiszta, hideg és meleg vizes zuhanyzókkal, mosdókkal, valamint konyhával. Ám aki mégsem főzne, az a tóparti büfékben vagy a közeli csemegeüzletekben csillapíthatja étvágyát, vagy ellátogathat a kempingtől 5 km-re fekvő Dobronhegy községbe, ahol étterem várja az éhes kempingezőket.

A kempingből egyébként is érdemes néha gyalogtúrákat tenni, a Göcsej ugyanis csodálatos vidék erdő borította dombjaival, kanyargós utakkal, patakokkal, kulturális értékeivel, valamint gazdag történelmi és népművészeti hagyományaival.

Kustánszegi Göcsej Kemping
8919 Kustánszeg, Dózsa Gy. u. 1.
Nyitva: május 1. és augusztus 31. között mindennap látogatható.
A Göcsej Kempinggel kapcsolatban bővebb információt itt találsz. »

Az igazi kikapcsolódásra vágyóknak: Büki Termál Gyógykemping

A bükfürdői Termál Gyógykempinget nemcsak azért nevezik gyógykempingnek, mert páratlan szépségű természeti környezet, árnyas fák és közel háromhektáros terület biztosítja a lélek nyugalmát, valamint a feltöltődést. A büki gyógyfürdő gyógy- és termálvizes medencéi, a speciális, egyedülálló gyógyvízre alapozott tradicionális és modern terápiás eljárások, illetve alternatív gyógymódok elősegítik a gyógyulást, a panaszok enyhülését, illetve az egészség megőrzését.

A büki gyógyfürdővel közvetlen összeköttetésben álló háromcsillagos kemping 150 beállóhellyel rendelkezik. A korszerűen felszerelt létesítményben főzési lehetőséget biztosító konyha, mosó- és szárítógép, áramcsatlakozás, valamint modern, kényelmes vizes blokkok találhatóak, sőt, vezeték nélküli internetes hálózat is, mely a kemping egész területén elérhető.

A kemping lakói ráadásul belépési lehetőséget kapnak a fürdő területére, így akár naponta többször is igénybe vehetik a fürdő szolgáltatásait, élvezhetik a víz és a terápiák nyújtotta élményt és kényelmet.

Büki Gyógyfürdő és Termál Kemping
9740 Bükfürdő, Termál krt. 2.
Nyitva: mindennap 8 óra 30 és 19 óra között, ám a nyitva tartás szezontól függően változhat. A részleteket megtalálod a kemping honlapján.
A Büki Gyógyfürdő és Termál Kempinggel kapcsolatban bővebb információt  itt találsz. »
Ezt is szeretjük