Ez az idei év 10 legjobb úti célja a Lonely Planet szerint: egy szomszédunk is helyet kapott közöttük
A Lonely Planet utazási szakértői megnevezték a 2022-es év legjobb célpontjait.

szlovénia1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a koronavírus-járvány még könnyen keresztülhúzhatja az utazók számításait, a tavasz közeledtével sokan már az idei vakáció helyszínét keresik. A legnépszerűbb útikönyvkiadó, a Lonely Planet a Best in Travel nevet viselő sorozatában évről évre a legjobb úti célokat mutatja be az olvasóknak.

Szakértő szerkesztőik 2022-re is megnevezték a tíz leginkább ajánlott országot, várost és régiót is. Javaslataikkal segítenek igazán felejthetetlenné és tartalmassá tenni az utazást. A folyton változó járványügyi szabályozások miatt bárhová is mennétek, a Konzuli Szolgálat honlapján közölt tájékoztatásokat érdemes figyelemmel követni.

A legjobb úti célok 2022-re

A tíz legjobb várost soroló lista élén az új-zélandi Auckland áll, az ország legnagyobb és a kiadó szerint legszínesebb városa. A második helyen Tajvan fővárosa, a gazdag vallási hagyományairól és nyitott gondolkodásmódjáról is ismert Tajpej végzett. A harmadik a hangulatos, németországi Freiburg im Breisgau lett. A régiók között az izlandi Nyugati-fjordok varázslatos világát az USA tagállama, Nyugat-Virginia követi, a dobogóra pedig még épp felfért a kínai Xishuangbanna. Következzen az a tíz ország, amelynek a Lonely Planet válogatása alapján mindenképp helye van az idei úti célok között! Az összeállításban jól bevált és rendhagyó célpontok egyaránt szerepelnek. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary, a borító- és ajánlóképen a szlovéniai Soča folyó látható.)

Ezt is szeretjük