Ezt a 10 dolgot imádják a turisták Magyarországon a Tripadvisor szerint: meglepő helyek is kerültek a listára

A Tripadvisor toplistájából kiderül, mik a turisták kedvenc időtöltései Magyarországon járva.

GettyImages-672544960

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár az országok közötti turizmus a Covid-19-pandémia első hulláma óta kevésbé szárnyal, és Magyarországon is jelentős mértékben fordultak az emberek inkább a biztonságosabb, jobban megtervezhető belföldi utazások felé, a szabadabb időszakokban sokan vágynak a határaikon túlra.

Magyarország, nem meglepő módon elsősorban Budapest és a Balaton térsége régóta kedvelt desztináció a nemzetközi turizmusban, ám érdekes látni, hogy a fővároson és a magyar tengeren túl is van az utazóknak számos kedvence.

Toplista Magyarországról a Tripadvisoron

A Tripadvisor gyakorlatilag a világ minden táján ismert közösségi platform, amelyen az utazók tapasztalataiknak, benyomásaiknak hangot adva fejezhetik ki véleményüket egy adott szállásról, vendéglátóhelyről vagy szabadidővel kapcsolatos intézményről, programról. A kedves fogadtatásról, a színvonalas szolgáltatásról szóló beszámolók így az utánuk jövő turisták terveit, hozzáállását is meghatározhatják.

Magyarországon a turisták leginkább kedvelt és legtöbbet pozitívan értékelt célpontja a települések között Budapest, Hévíz, Hajdúszoboszló, Siófok, Bük, Sárvár, Balatonfüred, Sopron, Szeged és Eger, de még érdekesebb, hogy mely szabadidős tevékenységek, helyszínek emelkednek ki a temérdek lehetőség közül az értékelők szerint.

A legmagasabbra értékelt szabadidős helyszínek az országban

A Tripadvisor-felhasználók véleményei szerint a legjobb desztinációk listáját a Parlament vezeti, melyet több mint 41 ezren értékeltek, ebből 39 ezren kitűnő és nagyon jó pontszámot adtak. Az Országházat kívülről és belülről is dicsérik az oldalon a rövid beszámolókban, akadt, aki úgy fogalmazott: az épület minden részlete mesél a történelemről, sokan kötelező látnivalóként említik Budapesten, noha ez bizonyára senki számára nem meglepő.

A második kiválóra értékelt látnivaló a listán az egri Szépasszony-völgy, amelyet hangulatáért és a jó borokért ajánlanak a korábban ott járt turisták az emberek figyelmébe. Sokan kiemelték, hogy az árak nincsenek elszállva, és a bulizni vágyók, valamint az intimebb környezetet igénylők is megtalálják ott a számításaikat. A híres egri bikavér megkóstolása is javasolt itt.

A kiválósági listán bronzérmet a debreceni Nagyerdei Park kapott, ahol tényleg gyönyörű a környezet, és nincs idő az unalomra. Sokan dicsérik a jól karbantartott sétautakat, pihenésre alkalmas helyeket, de a közeli parkoló és fürdő is pluszpontokat ért. A terep bővelkedik szórakozási lehetőségekben, ahol a gyerekek játszhatnak, az ember sportolhat, kutyát sétáltathat, de a közeli állatkertet is előnyként emlegetik.

A negyedik helyezett a már távolról nagyon látványos hévízi Szentlélek-templom lett. A város gyógyfürdője messze földön híres, ám a véleményekből kitűnik, hogy az impozáns épület látványa is egészen megigézte az ide érkezőket, szívesen felkeresték szabadidejükben egy kis elmélyülésre, imádkozásra. Volt, aki az itt tartott rendezvényeket is kiemelte. 

Az ötödik helyezett a Szegedi Állatkert lett, ahol nemcsak a komplexum színvonalát, rendezettségét és az állatok sokféleségét, jó tartását, valamint nagy életterét emelték ki, de az interaktív programok, a jó megközelítés és a természetközeli, erdei hangulat is sokat nyomott a latban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Győr barokk óvárosa került a lista hatodik helyére, ahol kétségtelenül szinte egymást érik a nagy múltú, gyönyörű építmények. A kommentírók kiemelték, hogy a történelmi belváros tiszta, az építészet lenyűgöző, csodás hely a városi csatangolásra, és több színvonalas étteremben elfogyaszthat itt egy vacsorát vagy italt az ember. 

Hetedik a diósgyőri vár lett az értékelők listáján. Miskolc vára csakugyan gyönyörű, és többen kiemelték a lovagi viseletű idegenvezetés hozzáértését, érdekességét is, valamint javasolták, hogy az érkezők előre nézzék meg a programkínálatot is. A vár mögötti Tündérkert is sokakat elvarázsolt.

A nyolcadik helyre került a budapesti Halászbástya. A budai vár impozáns, héttornyú építményéről lélegzetelállító panoráma nyílik a fővárosra a kommentelők szerint is. A környéken tett séták és az éttermek jó hangulatára is felhívták a figyelmet. Többek szerint a helyet egyszer napfelkeltekor is érdemes felkeresni, amikor a kilátás káprázatos, és még tömeggel sem kell számolni.

A Balatonnál nyaralók jelentős része célozza meg Siófokot is, a kilencedik helyre egy itteni szabadidőközpont, a Bella Állatpark lépett fel. A hely a központtól könnyen megközelíthető, és színes programokkal kecsegtet. Az értékelők kiemelték, hogy a park tiszta, gondozott, elég tágas, és állatsimogatásra is van lehetőség, amit a gyerekek élveznek, többek közt alpakák, pónik, kecskék, birkák, macskák, nyulak és más állatok ismerhetők meg ott.

A tizedik hely a Hortobágyi Nemzeti Parké lett, amit ugyancsak nem csodálunk, a természeti kincsek és a hagyományok találkozása mellett temérdek izgalmas programon vehetnek ott részt kicsik és nagyok. Az értékelők közül többen a daruvonulásra időzítették a látogatásukat, de egész évben tartogat szépségeket a hely. Sok turista emlékezetesnek tartotta a csikósbemutatót és a terepjárós szafarit, de a Przewalski-lovak és a szürkemarhák megtekintését is ajánlották mindenki figyelmébe.

Te jól ismered Európa látnivalóit?

Az európai városok legkeresettebb látnivalói közismertek, sokat mesélnek a város egykori életéről, nélkülük nincs városnéző túra. A legtöbbet akkor is ismeri az ember, ha személyesen nem volt még alkalma meglátogatni azt. Teszteld, rajtad kifogna-e a kvíz!

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük