Ez a magyarok kedvenc légitársasága - Te repültél már velük?
2017-ben velük érte meg repülni a magyarok szerint.

stewardess2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A repülés egyre olcsóbb, de még mindig nem mindegy, hogy milyen szolgáltatásra költöd a pénzedet, főleg, ha hosszabb utakról van szó. A repjegy.hu nem rég ismertette az Én Légitársaságom 2017 felmérés eredményét. 

A felmérés idén már hatodik alkalommal végezték el. Ez az egyedüli olyan hazai megmérettetés, ami kizárólag az utasok véleménye alapján rangsorolja a légitársaságokat.

A legjobb légitársaságok

Az összesített pontszámok alapján eddig kétszer a Qatar, majd egymás után négyszer, az Emirates lett Magyarország kedvenc légitársasága. Őket taszította most le a trónról az El Al Israel Airlines, mely A legkedvesebb légiutaskísérő és A legprofibb kommunikáció kategóriában is az első helyen végzett.

A legjobb fedélzeti ellátás kategóriában 2013 óta veretlen az Emirates. Ezúttal is az Emirates-járatok kényelmével és ellátásával voltak leginkább megelégedve az utasok. A legjobb menetrend tekintetében a Finnair - ami már 2015-ben és 2013-ban is megnyerte ezt a címet -, A legjobb ár-érték arány kategóriában pedig a Qatar Airways lett a győztes, amely 2012-es és 2013-as kategóriagyőzelme után most először nyerte el újra ezt a díjat.

A díjazottak.
A díjazottak.

A szavazáson mindenki részt vehetett, aki 2017-ben repülős utazáson vett részt. A légitársaságokra online – az azenlegitarsasagom.hu oldalon – szavazhattak a hazai utazók. Öt szempont szerint kellett a légitársaságokat értékelni 0-5-ig terjedő skálán: a személyzet munkája, a fedélzeti szolgáltatások színvonala, a menetrend, az ár-érték arány és a légitársaság kommunikációja alapján. A pontozás mellett szöveges értékelésre is lehetőségük volt az utasoknak.

Idén összesen 7 852 értékelés érkezett, ez jelentősen meghaladta a tavalyi 5 274-es számot, emellett tavalyhoz képest csaknem 2 000-rel több, 5 626 szöveges beszámolót küldtek a résztvevők. A legtöbb értékelés - nem meglepő módon - a Wizz Airre érkezett, hiszen a hazai utazók nagyon sokszor veszik igénybe a magyar kötődésű diszkont légitársaság járatait. Idén ezt a teljesítményt a szervezők egy rendhagyó különdíjjal is jutalmazták.

A cikk az ajánló után folytatódik

A díjazott légitársaságok listája.

A legkedvesebb légiutaskísérő

 1. El Al Israel Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar Airways

A legjobb fedélzeti ellátás

 1. Emirates
 2. El Al Israel Airlines
 3. Qatar Airways

A legjobb menetrend

 1. Finnair
 2. El Al Israel Airlines
 3. Swiss

A legjobb ár-érték arány

 1. Qatar Airways
 2. El Al Israel Airlines
 3. Emirates

A legprofibb kommunikáció

 1. El Al Israel Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar Airways

Különdíj

A legtöbb értékelés: Wizz Air

Összesített végeredmény

 1. El Al Israel Airlines
 2. Emirates
 3. Qatar Airways

A világ egyik legszebb vonata

Óriási összeget kérnek a jegyekért, mégis hosszú hónapokra előre kell helyet foglalnia annak, aki Japán exkluzív luxusvonatán szeretne utazni. Mutatjuk, hogyan néz ki, és merre jár!

Ezt is szeretjük