Új, 5-10-20%-os kedvezmény a MÁV-nál, ami neked is jár - Mit kell tenni, hogy igénybe vehesd?
Egyre jobban megéri online venni a jegyeket.

piros vonat
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A MÁV és a GYSEV egyre inkább az online vásárlást támogatja a kasszáknál megváltott jegyekkel szemben, a pénztáraknál kígyózó sorok azonban arra utalnak, még mindig sokan vannak, akik nem használják ki a kedvezményeket. 

Az online vásárolt jegyek árából már eddig is 3%-ot elengedett a vasút, ez azonban úgy tűnik, nem tette annyira vonzóvá az utazóközönség számára a jegyváltásnak ezt a módját, mint szerették volna. Éppen ezért a kedvezmények emelkedtek.

MÁV-kedvezmények 2018-ban

A MÁV 2017. december 10-ével vezette be az újdonságot. Mindenki, aki korábban kedvezményre volt jogosult, az most is az maradt, ám ezen felül az elektronikusan vett belföldi jegyek még olcsóbbak lettek.

vonat

Az elmúlt hónapokban már érvényes volt, hogy, aki a pénztár helyett a jegykiadó automatát választotta, az 5% kedvezményben részesült. Ez az utazás más kedvezményeit és felárait figyelembe véve működik.

Még jobban jár azonban az, aki otthon nyomtatja, vagy mobilon mutatja fel a jegyét. Ilyenkor a MÁV 10%-ot enged el a végösszegből.

A cikk az ajánló után folytatódik

A MÁV emellett az idei évben megpróbált törekedni arra, hogy növelje kevésbé népszerű járatainak kihasználtságát. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy az általában nagyon korai vagy esti vonatokra 20%-os kedvezményt adva csábítják át az utasokat. A legtöbb ilyen vonat Budapest és kisebb-nagyobb vidéki városok között közlekedik. A kedvezmény 100 kilométer feletti utazás esetén érvényes. Később, a nyári e-Balaton és e-Velence elektronikus vonatjegyekre a tavalyi 15% helyett 20%-os csökkentést lehet majd kapni. A 20%-os kedvezménnyel közlekedő járatokat a menetrendben @ jelöli. 

Tömegközlekedés másként

Ismerj meg néhány olyan tömegközlekedési eszközt, mely európai szemmel legalábbis furcsának tűnik, mégis, a messzi országokban széles körben elterjedt!

Ezt is szeretjük