Kutyabarát strandok Magyarországon: itt szabad fürdetni kedvencedet
Dilemma elé állít, ha csobbannál, mert házi kedvencedet is vinnéd magaddal? Hol vannak kutyás fürdőhelyek hazánkban?

kutyás fürdetőhelyek
beauty and style
Top olvasott cikkek

Pár éve még alig lehetett találni kutyabarát fürdőhelyeket. Azonban az elmúlt időszakban szerencsére egyre több kutyás strand nyitott meg.

Kezdjük azzal, hogy a Balatonból és a Velencei-tóból - csak hogy a legnagyobb nevekkel kezdjük - kapásból ki vannak tiltva az ebek. Azaz jobban mondva: csak voltak. Készítettünk egy listát a kutyabarát strandokról a kutyabarát fürdőhelyek térképének segítségével.

Kutyabarát strandok Magyarországon

Baranya megyében, a Pécs mellett található Hird városkában lévő kutyastrand 2017 júliusában nyitotta meg kapuit az állatbarátok nagy örömére. Kutyánként 1000 forint belépődíjra lehet számítani, természetesen a gazdik ingyen mehetnek be a horgásztóból lett kutyafürdető területére.

Bács-Kiskun megyében a kecskeméti Dog Holiday fantázianevet viselő panzió fürdetőhelyként is funkcionál. Előzetes egyeztetés alapján lehet bemenni a tó területére. Mottójuk szerint ez az a hely, ahová a kutyák nyaralni járnak - így legyen!

A Fejér megyei Drótszamár kemping furcsa neve mögött egy imádni való velencei-tavi sátorozóhely rejlik. Külön, elszeparált strandszakaszokat építettek kutyáknak és gazdijuknak. A kempinget az év bármely szakán lehet látogatni.

Heves megyében 2018-ban nyílt meg a hatvani kutyastrand, területén nemcsak kutyáknak kialakított medence, de kutyafuttató és oktatási helyszín is található. Különböző medencékben úszkálnak a kis ebek, és az önfeledt szórakozás közepette még szocializálódni is tudnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

Jász-Nagykun-Szolnok megye kutyás fürdőhelye Tiszafüreden, a szabadstrand mellett terül el.  A Tisza-tavi Mancsos Pancsoló félhektárnyi területet ölel át, a belépés pedig jelenleg teljesen ingyenes. 

Komárom-Esztergom megyében a tatai Öreg-tónál érdemes figyelni a táblákat, ugyanis bizonyos szakaszainál legálisan csobbanhatnak négylábú barátaink. És ha már ott vagy, Tatán gyönyörű kirándulóhelyeket lehet találni, ahol nagyszerű élményekkel gazdagodhatsz.

Pest megyében a Horányi rév másfél-két kilométeres szakaszán kutyával is lehet fürödni. Míg kedvenced a vízbe ugrál, te nyugodtan körbenézhetsz valami hűsítő ital után. Ezen kívül Budapesthez közel található a Délegyházi-tavak területe, ahol a kutyák fürdőzéséért 500 forintot kell fizetni.

Somogy megye sincs kutyás strand nélkül. Talán ebben sokan nem is hittünk, de megtörtént a csoda: a Balaton partján ugyanis megnyílt először a Fonyódi Kutyabarát Fürdetőhely, majd nem sokkal utána a Balatonföldvári Kutyastrand. Előbbinél 200 forintos jelképes belépőt szednek, június elejétől augusztus végéig tartanak nyitva. Balatonföldváron pedig a Rákóczi Ferenc utcánál található a kutyás fürdőhely, ahol 25 autónak ingyenes parkolást tudnak biztosítani.

Veszprém megyében a tihanyi Belső-tónál is megmártózhatnak a szőrös barátok. Délkeleti sarkánál lehetőség nyílik arra, hogy úszkálhasson, hűsölhessen a kutyus.

Zala megyében, Zalaegerszeg mellett található Gébárti-tóban bátran megfürödhetnek a felhevült testű kutyusok. Megközelítésének legegyszerűbb útja az élményfürdő felől vezet, ahol még ki is táblázták a kutyastrandot.

Végre kezd kinyílni a magyar vendéglátósok szeme, és egyre több kutyás strand közül tudnak válogatni a szerető gazdik. Neked melyik tetszik a legjobban?

Imádja az internet a bolti kisegítő kutyát: nem ő az egyetlen, aki dolgozik

Nincs könnyű dolguk a tudósoknak, amikor a kutyák intelligenciáját kutatják, hiszen rengeteg szorgalmas fajta létezik, akik szinte percek alatt képesek elsajátítani egy-egy új parancsot vagy trükköt. Némelyik blöki akár a hónap dolgozója is lehetne, mert kisboltban, recepción vagy éppen repülőtéren segédkezik. Az biztos, hogy ilyen munkaerőnek sokan örülnének, hiszen okosak, ügyesek, ráadásul hihetetlenül cukik.

(Képek forrása: Getty Images Hungary, Facebook/Tiszafüredi Kutyabarát Strand.)

Ezt is szeretjük