3 úti cél, amit a pasid is imádni fog
Nincs ötleted, hova utazzatok el közösen, és melyik az a hely, mely biztos szórakozást jelent mindkettőtöknek? Segítünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár nincs az a pasi, aki ne andalogna szívesen messzi, sosem látott tájak macskaköves utcáin vagy tengerpartok fövenyein, ha szeretnél párod kedvében járni, olyan helyeket is útba ejthettek, melyek különösen kedvesek a férfiszívnek. A következő három úti cél tökéletes választás, ráadásul egész biztos, hogy te sem unatkozol majd.

Amszterdam és a szexualitás

Az Amstel-folyó torkolatánál fekvő holland fővárosba érkezve nem szabad csodálkoznod, ha úgy érzitek, mintha egy új bolygóra csöppentetek volna, a bohém és toleranciájáról híres Amszterdamhoz ugyanis egy európai úti cél sem hasonlítható.

A város a maga sokszínűségével és romantikus bájával ideális helyszín a hosszú hétvégék eltöltésére, emellett jelentős mértékben hozzájárul vonzerejéhez, hogy turisztikai kínálatában a csábítás kiemelkedő helyen szerepel - elég csak a vörös lámpás negyedre vagy a számos szexmúzeumra gondolni.

Maga a negyed ad otthont az egyik leghíresebbnek utóbbiak közül, itt található ugyanis a híres Erotic Museum, ahol öt emeleten keresztül kísérhetitek figyelemmel a csábítás művészetét és történetét.

A város másik hasonló jellegű, szintén neves intézménye a Sex Museum, mely 1985-ben nyitotta meg kapuit, így az első olyan múzeumnak számított, mely az emberiség szexuális életének egyes állomásait és történetét mutatta be - utóbbit az ókori erotikus étkészletektől kezdve a középkori erényöveken át egészen napjaink jellegzetességeiig prezentálja.

Ha kevésbé fülledt időtöltésre vágytok, érdemes még megnéznetek Madam Tussauds amszterdami panoptikumát, a Van Gogh Museumot, a Rijksmuseumot vagy épp a híres holland hajózási múzeumot. Ha pedig egy kis pihenőre vágytok, egy kávézóban üldögélve, a Vondel Park sétányain romantikázva vagy épp a csatornán hajókázva válhattok részévé Amszterdam mesés forgatagának.

Rust és a játékosság

Ha kedvelitek a játékos, izgalmas és sokszínű kikapcsolódást, a francia-német-svájci határ közelében találjátok meg a németországi Rustot, vele együtt pedig Európa második legnépszerűbb vidámparkját - a leghíresebb a párizsi Disneyland -, az Europa Parkot, mely közel sem csak az apróságok igényeit képes kielégíteni.

Ha felébresztenétek magatokban a kalandort vagy épp pajkos, mindenre kapható éneteket, és a fáradt gőzt is kiengednétek, több mint száz játék és show-műsor vár rátok, közöttük a 130 km/h-ás sebességgel a mélybe zuhanó Silver Star hullámvasút is, mely Európa legnagyobb és legmagasabb acélból készült hullámvasútja. A vidámparkon belül eljuthattok egy MIR-űrállomásra, az Északi-sarkra, a kalózok birodalmába, illetve bármely európai országba, ugyanis a park látványosságai 15 ország jellegzetességei köré csoportosulnak.

Így megtalálhatjátok az Eiffel-tornyot, Don Quijote éttermében pihenhettek, egy fjordrafting erejéig ellátogathattok Skandináviába is, illetve országonként számtalan bár és étterem várja, hogy felfedezzétek a helyi ízeket.

Az Europa Park csodái után pedig a Fekete-erdő szépségeiben gyönyörködhettek: a 200 kilométer hosszú és közel 60 kilométer széles erdő kacskaringós, hegyi ösvényeit - melyek üdítő változatosságot jelenthetnek a hangos és színes vidámpark után -, illetve túraútvonalait Rustból könnyen elérhetitek.

Manchester és a sport

Manchesterről, Anglia második legjelentősebb városáról az utazóknak két alapvető dolog jut elsőként eszükbe: az ipari forradalom és a foci. Utóbbiból kiindulva, egy Angliában eltöltött hétvégének is meglehet a varázsa egy férfi számára, ha a délelőtti múzeumlátogatások és a város bevásárlónegyedében eltöltött idő mellett este egy bajnoki mérkőzés is bekerül a programok közé, vagy, ha erre nincs is lehetőségetek, egy stadiontúra és futballmúzeum-látogatás keretében tisztelegtek a manchesteri foci óriásai, a United és a City előtt.

Mindemellett pedig pezsgő éjszakai élet várja az utazókat, nem véletlen például, hogy Manchestert a szórakozóhelyek és a könnyűzene fellegvárának is nevezik.

Másnap pedig célba vehetitek a város számtalan múzeumát, és megcsodálhatjátok a 19. századi épületeket is - a legtöbb múzeumot a Salford Quays-ben találjátok.

Ezt is szeretjük