Oda-vissza 14 ezerből megfordulhattok a lengyel városból: Krakkóba megéri elutazni
Krakkó gyönyörű város Lengyelországban, és vonattal átszállás nélkül is elérhető.

krakkó Rynek Glowny piactér
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A főváros, Varsó után Lengyelország második legnépesebb városa Krakkó, melyen egymást érik a gyönyörű látnivalók, ráadásul könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel is.

Krakkó a Visztula folyó partján, a Kárpátok nyúlványainak előterében fekszik, ám nemcsak a természeti környezete páratlan: az ország legdélebbi régiója, a Kis-lengyelországi vajdaság központja, 1795-ig főváros is volt, így történelmi jelentőségű látnivalókban bővelkedik.

Krakkó látnivalói

A Krak fejedelem alapította, magyar történelmi emlékekkel is rendelkező városba naponta két közvetlen vonatjáratot indít a MÁV, 8:40-kor a Nyugati pályaudvarról, mely 18:07-re érkezik a városba, és 19:20-kor a Keletiből reggel 6:22-es érkezéssel. Visszafelé 9:38-kor és 22:02-kor indulnak vonatok. A menettérti jegy korai elővétellel már 38 euróért váltható, a 3-3 eurós pótjeggyel így 14 ezer forint alatt megfordulhattok.

Busszal is lehet menni, Kelenföldről, Népligetről és a Mexikói útról naponta több járatot indít a Flixbus, azok nagyjából 7 óra alatt vannak Krakkóban, az árak 4500-tól 7000 forintig terjednek egy útra.

(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük