3 szexi hely, amit látnod kell, mielőtt meghalsz!
Ha pezsgésre és olyan vérforraló helyekre vágysz, ahol egy perced sem lesz arra, hogy unatkozz, íme, három tökéletes úti cél!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mediterrán ritmusok, fülledt levegő, buja természet és pezsgő éjszakai élet - ha a mesés tájak mellett a mindezekkel járó érzéki, vérforraló hangulatot sem akarod kihagyni a nyaralásból, a következő három helyben nem fogsz csalódni!

Az a híres francia riviéra: St. Tropez

A Côte d'Azuron, vagyis a dél-franciaországi Azúr-parton tett egyetlen kirándulás sem lehet teljes anélkül, hogy ne kukkantanál be legalább néhány órára a világ egyik legromantikusabb városának tartott St. Tropez-be.

Legyen akár a nyár közepe, amikor zsúfolt a város, a kikötőben jómódúnak tetsző, bronzbarnára sült emberek hemzsegnek, a vízen pedig egymást érik az úszó paloták.

St. Tropez valójában bájos kis halászfalu, mely eredetileg a Krisztus után 68-ban alapított kikötő köré épült. Nevét onnan kapta, hogy egy Tropes nevű római csónakban tengerre bocsátott holtteste, akit Néró császár fejeztetett le nyíltan felvállalt kereszténysége miatt, a közelben ért partot.

A városban számos híres művész vert gyökeret, újsütetű népszerűségét azonban leginkább annak köszönheti, hogy egykor a szexi Brigitte Bardot is itt vett magának házat. Manapság már soktucatnyi hírességnek van villája a környéken, bár a leggazdagabbak még mindig a kikötőben horgonyzó jachtok fedélzetén élnek.

Andalító sétányai mellett St. Tropez igazi vonzereje, hogy az Azúr-part többi részével ellentétben jó pár homokos stranddal rendelkezik, nem beszélve pasztellszínű házairól és kanyargó utcáiról vagy a platánokkal szegélyezett bájos tereiről.

Természetesen se vége, se hossza a divatos butikoknak, éttermeknek, kluboknak és szórakozóhelyeknek, így, ha egy kis pezsgésre vágysz, a várost érdemes főszezonban felkeresned.

Szicília legtüzesebb helye: Taormina

Taormina régóta Szicília leghíresebb üdülőhelye. A magasan a Jón-tenger felett fekvő város évszázadokon át az ősi világ fontos csomópontjának számított, ennek megfelelően a görög, a római és a középkori stílus bámulatos egyvelege, melyre a várost uraló föníciaiak és karthágóiak, az arabok és a Bourbonok egyaránt nagy hatást gyakoroltak. Taormina építészetét és művészetét tekintve fényűzően gazdag város hírében állt, köszönhetően lakói befolyásának és vagyoni helyzetének. Az utcák, sikátorok és lépcsősorok útvesztőjében ma rejtett terek és tengerre néző teraszok bújnak meg, miközben varázslatos, misztikus és szexi hangulat leng be mindent.

Taormina pompája és érzékisége több mint kétezer éve bűvöli el az idelátogatókat. Már Ovidius is kedvelte az itteni halakat, míg Plinius a hely tüzes borait dicsőítette. Elizabeth Taylor itt mulatott először Richard Burtonnel, Goethe és Pirandello a várost uraló római színházat jött el megcsodálni, D. H. Lawrence pedig számos művet írt itt-tartózkodása idején.

A város ma is kedvelt a szerelmespárok és a vagyonos hírességek körében, de az előkelő társasági élet fénypontja kétségkívül a filmfesztivál, mely a legmesszebbmenőkig igyekszik kiaknázni Taormina különleges szépségét és hangulatát.

Ez érződik a városfalakon túl található strandokon is, ahol még azt is megteheted, hogy görög templomok építőkövei és csorba oszlopai között úszkálj vagy búvárkodj. Mindehhez háttérként az Etna szolgál, mely gyakorta füstölög, sőt, olykor tüzet okád magából - ilyenkor hófödte lankái szinte túlvilági fényben izzanak.

A szenvedély és a művészet városa: Barcelona

A Spanyolország északkeleti, mediterrán partvidékén fekvő katalán főváros, Barcelona Európa egyik ékessége, melyet remekmívű középkori városmagja ellenére sokkal inkább ismernek a lüktető, pezsgő kulturális és a szenvedélyes, latin ritmusokkal fűszerezett éjszakai életről, nem utolsósorban pedig az Antoni Gaudí és mások által megalkotott fantasztikus modernista épületekről.

E pompás alkotások java az Eixample kerületben található. A helyiek által La Pedreraként ismert Casa Milà Gaudí lakóház-építészetének talán legmarkánsabb példája: szertelenül hullámzó homlokzatát vélhetően Katalónia szent hegye, a Montserrat sziklafala ihlette, míg a tetőn meredező kéményei és szellőzőkürtői valóságos szoborkertet alkotnak.

Gaudí legnagyobb remeke mindazonáltal a máig befejezetlen székesegyház. A La Sagrada Família 1884-től Gaudí valóságos szenvedélyévé vált, olyannyira, hogy 16 éven át az építkezés helyszínén is lakott. A négy, egyenként több mint száz méter magas és színes kerámiákkal borított torony olyan benyomást tesz, mintha olvadó viaszból készült volna, vagy furcsa cseppkőképződmény lenne. Gaudí munkásságát képviseli továbbá a Casa Battló, a Palau és a Park Güell is.

Barcelonában számos múzeumot találni, közöttük a neves Fundació Joan Mirót és a Museo Picassót, de a szórakozóhelyek és klubok között is megtalálod a neked való helyet, ha szeretnéd még inkább átadni magad a város ritmusának.

Cikkünk az 501 kihagyhatatlan látnivaló a világ minden tájáról című könyv alapján készült.

OLVASD EL EZT IS!

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük