Csendes, sűrű erdő a Bükkalja peremén: harapni való levegő és gyönyörű tanösvény vár a Kerecsendi-erdőben

A Kerecsendi-erdő csendes és apró terület, mégis különlegesen értékes.

kerecsendi-erdő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hazai erdők minden évszakban remek kikapcsolódást biztosítanak a természetjárók számára, mégis, azzal talán sokan egyetértenek, hogy a színesedő, csendes és kissé már hűs őszi erdőnek nincsen párja. 

Ilyenkor kell még töltekezni a természet csodáiból, mielőtt beköszönt a tél, amikor a legtöbben már az otthon melegére vágynak. Az erdők közül mindenkinek megvan a személyes kedvence, ahová szívesen visszajár vagy azért, mert közel van a lakhelyéhez, vagy mert egyszerűen elvarázsolják a szépségei. A következőkben egy valószínűleg kevéssé ismert, ám kényelmes és szép sétát biztosító területet ajánlunk felfedezésre, ez pedig nem más, mint a Kerecsendi-erdő.

Csendes, a múltról mesélő erdő

A Kerecsendi-erdő, más néven a Berek-erdő Heves megyében, Egerhez közel, gépjárművel a várostól mintegy félórányira található, a 3-as főút mellett. Igencsak oda kell figyelni, hogy hol van az a kis út, ahol be lehet lépni a különleges kis erdőbe. Bár itt nincsenek nagy szintkülönbségek, pompás panorámával kecsegtető kilátópontok és titokzatos barlangok, mégis érzi az ember, hogy értékes természetvédelmi területre tévedt.

(Képek: Járfás Eszter.)

Ezt is szeretjük