Képeken minden idők 3 leghíresebb bordélyháza

A turisták kedvencei

Ha egy cseppnyi erotikával fűszerezett utazásra vágysz, látogass el a világ leghíresebb bordélyaiba!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem minden turista vágyálma, hogy a tengerparton süttesse a hasát, vagy éppen megnézze a kicsit közhelynek számító nevezetességeket. Egyesek az olyan helyeket látogatják szívesen, ahol izgalomra, kalandra és egy csipetnyi erotikára is számíthatnak, ezért veszik célba a történelem során híressé vált piros lámpás negyedek látnivalóit.

Skagway bordélyháza
Utcakép a bordéllyal
Skagway városa

Most megismerheted minden idők leghíresebb bordélyházait, melyek, bár napjainkban csak a turisták látogatják őket, egykor a férfiak legkedveltebb úti céljai voltak.

Skagway bordélyháza

A Red Onion Saloon volt a legelőkelőbb táncterem és kocsma Alaszkában, egészen pontosan Skagway-ben, az aranyláz városában. Az emeleten tíz aprócska szoba helyezkedett el, viszont méreteik ellenére igazán gazdagon voltak feldíszítve, és két-három ajtóval rendelkeztek, abból a célból, hogy a szabadulási szándékot és a szellőztetést könnyen megoldják.

A fáradt bányászok bármikor betérhettek egy kupica italra vagy korsó sörre, ha már nem bírták tovább a munkát, ráadásul egy-két hölgyet is megforgathattak a táncparketten. Sőt, ezt követően, ha úgy gondolták, hogy szükségük van egy kis szeretetre, az említett szobákba is félrevonulhattak. A bár mögött tíz baba sorakozott, melyek a szobákban lakó tíz lányt szimbolizálták, ezekből választhattak az úriemberek. Amikor egy lány éppen el volt foglalva, akkor a bár tulajdonosa a hátára fektette a babát, ezzel jelezve, hogy ő most nem ér rá.

A bordélyház ma már múzeumként működik, azonban sok-sok régiséget összegyűjtöttek az aranyláz idejéből. Egyes emlékeket az épületben találtak, míg mások a tulajdonos személyes gyűjteményét képezik.

Tajvan piroslámpás háza

Tajvan is magáénak tudhatott a történelem során egy igazán híres bordélyházat, melynek múzeumi részét ma is szívesen látogatják a turisták. A Special Tea House Museum kifejezetten megfáradt katonák szórakoztatására épült, akik Kinmennél szolgáltak a hidegháború ideje alatt.

A bordélyházat 1990-ben zárták be, miután számos kritika és zaklatás érte az itt dolgozó nők csoportját, ráadásul Kinmen kerületének sem volt már szüksége helyőrségre, hiszen nem kellett további támadásoktól tartaniuk.

Kinmen tartomány egyik nevezetessége: Juguanglou
A Special Tea House Museum
A lányok képei a múzeum falán

Ma már csak a falakon elhelyezett poszterek emlékeztetnek a valaha szebb és forróbb napokat megélt épület történetére, illetve azok a jegyek mutatnak vissza a múltba, melyeket a katonáknak meg kellett vásárolniuk, ha az örömlányok szolgáltatásait igénybe akarták venni.

Dumas bordélyház

A Dumas bordélyház - mely eredetileg szállodának épült - az egyik leghíresebb örömtanya volt az Egyesült Államokban, pontosabban Butte-ban. Ez volt az a széles körben ismert piroslámpás ház, mely a leghosszabb ideig működött a történelem során, hiszen 1890-től egészen 1982-ig legálisan üzemelt.

Dumas vörös téglás háza
Butte napjainkban

A házat nemcsak a közelben dolgozó bányászok látogatták, hanem minden társadalmi rétegből szívesen tértek ide be férfiak egy kemény és fárasztó munkanap után, hogy a hölgyek társaságát élvezzék. A Dumas-ban összesen 43 szoba volt fenntartva a vendégek számára, ahol a nap 24 órájában rendelkezésre álltak a lányok.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Az építményt 1983-ban zárták be, mivel az akkori Madame, Ms. Ruby Garrett nem tudta az adókat fizetni. Rá néhány évre vette ki az épületet egy helyi lakos, név szerint Rudy Giecek, aki múzeummá alakította a bordélyházat, melyet 2005-ben szintén anyagi okok miatt újra bezártak. 2008-ban egy adománygyűjtő akció keretében sikerült annyi pénzt összeszedni, melyből helyreállíthatták a Dumas felső szintjét, így újra megnyithatta kapuit a kíváncsi turisták előtt. Szeretnéd megnézni a világ egyik legbujább helyét is? Kattints ide!

Képek: www.tuoitrenews.vn/cmlink/tuoitrenews/fun/taiwan-turns-military-brothel-into-museum-1.16222; en.wikipedia.org, Dumas brothel szócikk, Acroterion, Kinmen szócikk, Seasurfer.

Ezt is szeretjük