Ilyen volt a kempingezés a Kádár-korszakban: mindennel felpakolva indultak neki a kalandnak a családok

A kempingezés a Kádár-korszakban élte virágkorát, ma is sokan örömmel idézik fel a családi sátrazások emlékét.

fortepan 73594
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kempingezés sosem megy ki a divatból, lehet, hogy kicsit fapados tud lenni, de a hangulata utánozhatatlan. Még ma is sokan választják az üdülés ezen formáját, de aranykorát a Kádár-korszakban élte.

A régi fotókon megelevenedik a kempingélet, amely biztos többekben nosztalgikus érzéseket kelt. A percek alatt felforrósodó autókon és sátrakon, a legfőbb táplálékforrást jelentő konzerveken, tubusos húskrémeken és ömlesztett sajtokon, valamint a szárazföldön, vízben és a sátorban egyaránt jó szolgálatot nyújtó Palma matracokon túl nem volt hiány jókedvben, önfeledt pingpongcsatákban és kártyapartikban sem.

Kempingezés a Kádár-korszakban

A kempingezések során életre szóló emlékekkel gazdagodott a család apraja-nagyja. Annyi mindennel megpakolva indultak neki az üdülésnek, hogy az autóban már egy négyzet-centiméternyi szabad hely sem maradt. A nyaralók mellett a konzerveken és matracokon túl összecsukható kempingszékek, praktikus, többnyire narancssárga színben pompázó műanyag étkészlet, gázrezsó és még ki tudja, mennyi minden utazott a Balcsira, a Velencei-tóhoz vagy éppen a Dunakanyarba.

(Kiemelt kép: Fortepan/Márton Gábor)

Ezt is szeretjük