Kedvenc kilátóink a Balatonnál

A legszebb kilátással

Ha az idő a fürdőzést már nem engedi, búcsúzz a Balatontól ott, ahol a legszebb arcát mutatja.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lassan vége a tikkasztó nyárnak, ám, ha te is a Balaton szerelmese vagy, búcsúzz el tőle méltóképpen. Az ősz hangulata, mely lassanként beoson a hétköznapokba, melengető, aranyszínű napsugarakkal teszi még szebbé a magyar tenger nyújtotta panorámát. Ha fürödni már nem is tudtok, túrázni és a látványban gyönyörködni annál inkább: keressétek fel azokat a helyeket, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a szeptemberbe forduló balatoni tájra.

Alsóörsi kilátás
Fülöp-hegyi kilátó
Balatonfüredi kilátás

Csere-hegyi kilátó, Alsóörs

Az 1934-ben épült kilátó korábban Szabadság-kilátóként vált a túrák egyik kedvelt célpontjává. Az 1990-es évekre vészesen leromlott az állapota, ám 2003-ban a Széchenyi-terv keretén belül felújították. Ennek köszönhető, hogy az eredeti hétméteres magasság helyett már 12 méter magasról tekinthetsz le a környékre.

Nemcsak a Balaton partjaira nyílik csodás kilátás, de a Bakony vonulataiban és a Balaton-felvidékben is gyönyörködhetsz. A kilátó közvetlen közelében elhelyezkedő gondnokház pedig csak még hangulatosabbá teszi a környéket. Célszerű Balatonalmádi felől Felsőörs irányába tartva megközelíteni a helyet, hiszen így az út mellett észre is veheted a kilátót jelző táblákat, az autó leparkolása után pedig egy 30 perces sétával el is érheted a célt.

Fülöp-hegyi kilátó, Révfülöp

Ez a torony az új építésű kilátók közé sorolható, hiszen 2001-ben húzták fel a hegy egyik legszebb pontjára.

A modern, téglára alapuló kivitelezés Révfülöp közkedvelt látványosságává tette, a tetejéről eléd táruló, Balatonra nyíló csodás körpanoráma pedig önmagáért beszél. Ahogy a legtöbb kilátó, ez is egész évben látogatható, ám számítanod kell arra, hogy május 24. és szeptember 14. között csak egy jelképes összeg ellenében küzdheted le a felvezető lépcsőket.

A 71-es úton Révfülöpről Kővágóörs irányába haladva a Kilátó utcát kell megkeresned, hiszen ennek végén tudsz leparkolni a kocsiddal, hogy egy rövid, pár perces gyaloglás után a kilátóhoz érj.

Jókai-kilátó, Balatonfüred

Ha legközelebb Balatonfüredre terveztek kiruccanást, ne hagyjátok ki a város nevezetességét, a Jókai-kilátót. A háromemeletes, fából készült kilátó a Tamás-hegyen, 317 méteres magasságban helyezkedik el, ennek is köszönhető az eléd táruló látvány: a turistákkal teli Balatonfüred utcái, a hullámzó Balaton és a Tihanyi-félsziget amorf vonalai.

Érdemes időt szánni a túrázásra, hiszen a kilátóhoz egy másik természeti érdekesség, a Lóczy-barlang felől tudsz eljutni, amit kár lenne kihagynod, ha erre jársz. A barlangtól pedig csak a zöld turistajelzést kell követned, hogy célba érj. Sétádat az Aranyember útján található ülőpadok teszik még meghittebbé és hangulatosabbá.

Berzsenyi-kilátó, Vonyarcvashegy

A Keszthelyi-hegységben, a Pető-hegyen találod meg ezt a kilátót, melyet 2002-ben újítottak fel, ezért, ha a te lábad is megremeg a falépcsőkön, itt biztonságban érezheted magad. Egy erdei túra során könnyen eltalálhatsz a toronyhoz.

Kilátás a Berzsenyi-kilátóból

A legjobb, ha egy felhők nélküli, napos délutánra időzíted a látogatást, ugyanis, ha tiszta az idő, a kilátóról szinte a fél Dunántúl láthatóvá válik: a közeli Keszthelyi-öblön és a Zalai-dombságon túl akár az észak-nyugatra lévő Alpok vonulataiban is gyönyörködhetsz, de a déli irányban magasodó Mecsekig is elláthatsz.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ha pedig jó a szemed, a pécsi tornyot is megtalálhatod a látóhatáron. A legkönnyebben Vonyarcvashegy irányából közelítheted meg a kilátót: a Cseri utcából fordulj be a Berzsenyi utcába, mely egyenesen a célhoz vezet.

Képek: www.orszagalbum.hu, Kata88; stuksza; missmoon; Nesta.

Ezt is szeretjük