Magyar hely is felkerült a szégyenlistára

Ahová egy turista sem merne ellátogatni

Józsefvárost is a legveszélyesebb helyek közé sorolja a vice.com.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy arról a hvg.hu, illetve a 444.hu is beszámolt, néhány nappal ezelőtt a vice.com egyik újságírója azzal kapcsolatban jelentetett meg cikket, melyek azok az egyébként hírhedt helyek a világon, ahová a turisták maguktól nem szívesen mennének, azonban a Google Street View révén lehetőségük van ezeket is megtekinteni.

Józsefváros a Google fotóján

Önmagában érdekes volna a lista, magyar vonatkozása miatt azonban elszomorító, bár azt maga az író is elismerte, hogy választásai nem statisztikákon és hivatalos kutatásokon alapszanak.

Az író, Glen Coco olyan emberekkel konzultált a lista összeállítása előtt, akik az adott nagyvárosokban élnek, és megkérdezte tőlük, véleményük szerint melyik a legveszélyesebb, leginkább rizikós környék.

Rettegett Józsefváros?

Így kerülhetett a hírhedt helyek közé a budapesti VIII. kerület, vagyis a Józsefváros is, melyről köztudott, hogy nem a főváros legbiztonságosabb környéke, sőt, ahogy annak idején beszámoltunk róla, a tavaly elkészült bűnözési térképen sem szerepel túl előkelő helyen.

Bár talán túlzás azt sugallni, hogy egyenrangú Mexikóváros leghírhedtebb negyedével vagy épp az egyesült államokbeli Florida legveszélyesebbnek és a bűnözés által leginkább érintettnek tartott városrészével, a Miamiben található Liberty Cityvel.

A külföldiek szerint ennyire biztonságos Budapest

A Budapestre látogató, megkérdezett külföldiek szerint nem olyan rossz a helyzet a közbiztonságot illetően. Nézd meg a videót!

Mindemellett fontos megemlíteni azt is, hogy az író csak azokat a helyeket vette számba, amelyek láthatók a Google Street View képein.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nem csak a hírhedt helyeket érdemes megnézni

Érdekes élményt jelenthet végigpásztázni a világ leghírhedtebb utcáit és negyedeit, a Google Street View egyik nagy előnye azonban abban áll, hogy olyan népszerű turistalátványosságok is elérhetők segítségével, amelyek meglátogatásáról sokan csak álmodozni mernek. A szolgáltatás révén meg lehet nézni többek között az UNESCO Világörökség helyszíneit, akár a Mount Everest alaptáborát is, sőt, idén szeptembertől a távoli Galapagos-szigetek is megtekinthetők ilyen formában.

A Google Street View, azaz a Google Utcakép szolgáltatás, melynek révén virtuálisan is be lehet járni a bolygó egyes helyet, 2007 májusában indult el az Amerikai Egyesült Államokban. Magyarországon 2009-ben kezdtek el fotózni, 2013. április 23-án pedig országos szinten is elérhető lett a szolgáltatás.

A címoldalon szereplő főkép-fotó illusztráció.

Ezt is szeretjük