Jane Austen egykori háza is fenn van az Airbnb-n: 4 kiadó lak, ahol híres regények születtek

Több kibérelhető házat vonzóvá tesz a turisták szemében, hogy világhírű regények születtek benne.

jane austen

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy kibérelhető lakást nem csupán központi elhelyezkedése, modern, minden igényt kielégítő berendezése és ára tehet vonzóvá a turisták szemében: akadnak olyan utazók, akik a ház és egykori lakóinak történetére kíváncsiak.

A történelmi, műemléki környezet pedig csak a kezdet: a ház értékét jelentősen megnövelheti, ha azt korábban egy-egy híresség lakta, netán egy irodalmi alkotás született a falak között. Ezt a különleges privilégiumot természetesen a jelenlegi tulajdonosok sem restek kihasználni, több házat is bérbe adnak a műkedvelő látogatók számára.

Jane Austen háza az Airbnb-n

Jane Austen egykori családi háza hangulatosan, mégis korszerűen felújítva kibérelhető az angliai Bathban. A híres regényíró 1801 és 1805 között élt itt, korai, befejezetlen regénye, a The Watsons e falak között íródott.

Az Airbnb-n lefoglalható ház két hálószobával és egy fürdőszobával rendelkezik. Hangulatossá teszik a rusztikus elemek és a központi udvar, ahonnan a napfény egyenesen a nappaliba áramlik, de egy olvasósarok és sok könyvespolc is található benne. Az árak 152 fonttól - nagyjából 60 ezer forinttól - kezdődnek egy éjszakára.

Itt indult a James Bond

James Bond története Jamaica északi partján, az Oracabessa-öbölben indult el: Ian Fleming író itt, egy saját maga tervezte házban, a Goldeneye-ban írta meg a komplett, 14 részből álló regénysorozatot. A házat több szomszédos épülettel együtt all inclusive szálláskomplexumként adja bérbe tulajdonosa.

goldeneye fleming villa

A főépületben három hálószoba található, de gyönyörű veranda és medence is tartozik hozzá. Fleming imádott, jamaikai stílusú háza Fleming Villa néven fut, évszakoktól és csomagtól függő áron foglalható.

Elszigetelt paradicsomban született A dzsungel könyve

Rudyard Kipling a Vermont államhoz tartozó Brattleboro nevű kisvárostól nagyjából öt kilométerre álló házában írta meg híres regényét, A dzsungel könyvét, mielőtt hazatért volna Nagy-Britanniába. Az író Naulakha nevet viselő otthonában született továbbá a Bátor kapitányok és A hét tenger című regény, illetve több novella is.

A kibérelhető ház értékét tovább emeli, hogy az író egykori bútorai egészítik ki a berendezést: a szállóvendégek akár ahhoz az íróasztalhoz is leülhetnek, ahol a történeteket papírra vetette a szerző. A négy hálószobás főház mellett több különálló ház bérelhető, hatalmas kert és egy teniszpálya is rendelkezésre áll itt, az árak 520 dollártól - 160 ezer forinttól - kezdődnek a Naulakha nevű otthonhoz, és 340 dollártól - 98 ezer forinttól - a kisebb házakhoz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pán Péter Sohaországa

J. M. Barrie skót író a nyarait az Eilean Shona skóciai szigeten töltötte, amely Sohaország igazi mintája volt számára. Itt írhatta Pán Péter történetei mellett Mary Rose titokzatos szellemtörténetét is.

skócia sohaország

A sziget Edinburgh-tól négyórás autóúttal vagy Londonból vonattal érhető el, és ingyenes kompjárat vezet a partjára. Több felújított épület mellett akár a régi iskolaház is kibérelhető. Az árak heti 750 fonttól - 296 ezer forinttól - indulnak a kisebb házakra, a hangulatos barna épület ára 1550 font - 612 ezer forint - hetente.

Irodalom Budapest utcáin

A tekintélyt parancsoló, korom lepte társasházak számos dicsőség és szörnyű tragédia tanúi lehettek a múltban, de az ország híres költőinek, íróinak is lakóhelyet adtak. Ady Endre, Kosztolányi Dezső háza ma csendben beolvad a szürke betonrengetegbe, sokan talán nem is tudják, hol is éltek pontosan az irodalom nagyjai.

Melyik házban élt Ady vagy Kosztolányi Budapesten? Sokan naponta elmennek mellette

Budapest belvárosi házait egykor híres költők lakták.

Elolvasom

(Képek: Getty Images, Wikipedia/Banjoman1, cathietinn, Dave Cretney.)

Ezt is szeretjük