7 titokzatos gyógyító hely, ami ezreken segített

A Föld csakrapontjai

Vannak helyek, melyek csupán azzal, hogy léteznek, segítenek - ezek a Föld energiaközpontjai.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ahogy az ember testét, úgy a Föld egészét is energiavonalak hálózzák be. Ezek a Föld meridiánjai vagy Szent György-vonalai, ki hogy nevezi őket. Kereszteződéseiknél csakrák alakultak ki, melyek nagy erőkkel áramoltatják az energiát magukból. Már az ókoriak is felfedezték különleges voltukat, és helyükre építették templomaikat, kolostoraikat. Ma is úgy tartják, ezek a pontok különleges, gyógyító erővel rendelkeznek, mely az évezredek során ezreknek segített a testi vagy épp lelki felépülésben. Íme, a hét fő energiaközpont.

A Kailash-hegy csúcsa Tibetben

Koronacsakra: Kailash-hegy, Tibet

Tibetben, a Himalájában található a koronacsakra, ahol a keleti tanok szerint megnyílik az univerzális tudás kapuja.

A Kailash-hegy és a környező táj látványa csodálatos élményt nyújt az utazónak, habár ez, a buddhisták és további négy vallás által is a legszentebbnek mondott hely még nem vált turistalátványossággá. Ha idelátogatsz, kissé nehézkes, bár annál szebb út vár rád. A zarándokok által folyamatosan látogatott hegy gyönyörű környezetben, a tibeti Manasarowar- és Rakshastal-tó közelében magasodik.

Homlokcsakra: Kuh-e Malek Siah, Irán/Afganisztán

A homlokcsakra Irán és Afganisztán határán, a Kuh-e Malek Sia-hegyen található, és a tudatosságért felelős. A spirituális nézetek iránt fogékonyak úgy gondolják, nem véletlen, hogy itt folynak a legvéresebb háborúk, hiszen a Föld tudatát uralni a legnagyobb hatalom. Bár a hely különös erővel bír, most nem célszerű odalátogatnod, csak bízni lehet benne, hogy hamarosan ezt kockázatok nélkül is megteheted.

Torokcsakra: Gíza piramisai, Egyiptom

Ez az erőközpont a kommunikációért felelős. A gízai piramisok a legrégebbi turisztikai attrakciók a világon, már időszámításunk kezdetekor is két és félezer évesek voltak.

Egész történetüket misztikum és titok övezi, történészek és régészek vitatkoznak létrejöttük körülményeiről, okairól. Nem véletlen azonban, hogy a mai napig népszerű zarándokhelyet és turisztikai célpontot jelent környékük.

A piramisokat Kairóból könnyen megközelítheted, klimatizált autóbuszok, minibuszok járnak ide rendszeresen, de még taxival is olcsón eljuthatsz hozzájuk.

Szívcsakra: Dobogókő, Magyarország

Büszkén állíthatjuk, hogy a magyar csakra a legfontosabb, hiszen nálunk dobog a Föld szíve. Erről ugyan léteznek más elképzelések is, de mióta a Dalai Láma direkt e hely miatt látogatott Magyarországra - és beszédében figyelmeztetett minden magyar embert hatalmas felelősségére a Föld szívének megőrzésével kapcsolatban -, már nem lehetnek kétségeink. Egyesek úgy tartják, ha a füledet a Rám-hegyen található Ferenczy-sziklára teszed, hallhatod a Föld szívverését.

A helynek olyan erős kisugárzása van, hogy annak szervezete, aki odalátogat, feltöltődik energiával, és egészsége is megerősödik. Ha gyenge, beteg állapotban látogatsz ki, hazafelé biztos, hogy legalább egy kicsivel jobban érzed majd magad.

Napfonatcsakra: Uluru, Ausztrália

A napfonatcsakra az ember testében a köldök tájékán helyezkedik el, a Föld felszínén pedig Ausztráliában található, az egykor őslakosok által birtokolt vörös hegyen, az Ulurun.

A hely Ausztrália legismertebb nevezetessége, egyben a Föld legnagyobb egy darabból álló sziklatömbje. Évente milliók látogatják, aminek hátulütője, hogy sokan nem tisztelik azt, hogy az itt élőknek ez a hegy jelenti a legszentebb helyet a világon.

Azt, hogy ennek a monumentális sziklának mágikus ereje van, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a park ausztrál vezetése hétről hétre rengeteg csomagot kap, bennük pedig azok a kövek vannak, melyeket a mohó turisták küldenek vissza, mivel azok szerencsétlenséget hoztak rájuk. Az őslakosok ugyanis úgy tartják, Uluru szent köveiből a legnagyobb vétek elbitorolni egyet.

Szexcsakra: Titicaca-tó, Peru/Bolívia

A Titicaca-tó az Andok félelmetes hegycsúcsai között, Peru és Bolívia határán található. 3820 méterrel a tengerszint feletti elhelyezkedésével a világ legmagasabban fekvő hajózható tava.

A legendák szerint döbbenetes dolgok találhatóak a tó mélyén, hiszen itt már akkor is laktak emberek, amikor még a Hold sem ragyogott az égen. Aztán egyszer csak megjelent a Hold, ám leesett, és pontosan erre a helyre zuhant, maga alá temetve az épületeket.

A történet szerint a Hold által vájt lyuk megtelt vízzel, és így keletkezett maga a tó. A hely csodálatos és különleges, mégsem zsúfolt turisztikai célpont.

Gyökércsakra: Shasta-hegy, USA

A gyökércsakra a gyökerek, az előző életek karmáinak a helye, mely a Földön Kaliforniában, a Shasta-hegyen található. Egyesek úgy vélik, hogy a lemúriai nemzetség itt élhetett, de városuk elsüllyedt, viszont szellemüket és ősi tudásukat a mai napig őrzi a hegy.

A spirituális világhoz közel álló emberek állítólag különös fényeket látnak a Shasta-hegy körül fel-felvillanni, melyekről úgy tartják, nem mások, mint a lemúriaiak szertartásának fényei. Rengeteg turista jár a hegyre pozitív energiát és tudást magába szívni.

A hegy lábánál fekvő kisvárosban is egymást érik a kristályboltok, meditációs centrumok, ezoterikus könyvesboltok, így annak, aki idelátogat, spiritualitásban nem lesz hiánya.

Ezt is szeretjük