Így nyaraltak a dúsgazdag fiatalok 2020-ban: örömmel kérkedtek a pénzszórással
A leggazdagabb fiatalok idén is szívesen kérkedtek nyaralásaikkal.

jacht fiatal no nyaralas nyar luxus
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem mindenki engedheti meg magának, hogy privát jachttal a tenger hullámain ringatózzon, luxus-magánrepülővel furikázzák, miközben méregdrága whiskyt kortyolgat, vagy Lamborghinivel menjen az esti randevúra. 

A nyár sokak számára egyet jelent a rég várt szabadsággal, amikor az év közben nyaralásra félretett pénzt végre kikapcsolódásra és élményszerzésre fordíthatja. E területen nagyon látványosan kirajzolódik az egyre nyíló társadalmi olló.

A leggazdagabbak nyaralásai

A Rich Kids of the Internet, vagyis az internet gazdag fiataljait bemutató Instagram-oldal egész évben betekintést nyújt abba, hogy milyen életstílust folytatnak a legtehetősebbek a mindennapjaikban. A nyaralásokat illetően az is kiderül a posztokból, mivel és hogyan utaznak azok, akiknek egy pillanatig nem kell azon elgondolkozniuk, mire költsék nagy nehézségek árán megtakarított pénzüket, hiszen az anyagiak terén nincsenek korlátaik.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Date night 🖤 📸 @missellie_o

Rich Kids Of The Internet (@rkoi) által megosztott bejegyzés,

Magánrepülővel járni-kelni a világban csak kevesek számára természetes, tekintve, hogy egy közepes méretű Gulfstream gép bérlése akár 4-6 ezer euróba, tehát 1,5-2 millió forintba is kerülhet óránként, bár a kisebb magángépek ennél valamivel olcsóbban is elérhetők az AirCharter oldalán feltüntetett adatok alapján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Whiskey tastes different on a Gulfstream🛩 🥃 📸 @max_logan

Rich Kids Of The Internet (@rkoi) által megosztott bejegyzés,

Míg az emberek egy része egy hét tóparti üdülést sem engedhet meg magának, akad, aki luxusjachton piheni ki az év fáradalmait, miközben magasról tesz a világra. A luxust prezentáló táskák természetesen nem maradhatnak le egy magára valamit adó luxuslány Insta-kompozíciójáról.

Bár a koronavírus-járvány alaposan felforgatta a nyaralási szokásokat, az előző években egyre több természeti csodát sodort veszélybe a tömegturizmus, és számos gyönyörű tengerpartot elöntött a szemét. A szabadidő környezetbarát eltöltése nem mindenkinek elsődleges szempont a nyaralás megtervezésénél, ám a posztok egy része, így a golflabdát vízbe ütögető nő videója is jól mutatja, hogy mennyire nem a pénzen múlik a zöldebb szemlélet és az intelligencia. 

Az emberek többségének lehetőségei és a leggazdagabbak urizálása, mértéktelen és magamutogató pénzszórása szöges ellentétben áll egymással. A Femina.hu által megbízott Pulzus Kutató idei évre vonatkozó közvélemény-kutatása arra az eredményre jutott, hogy a magyarok 57%-a egyetlen napra sem jutott el nyaralni, és az üdülők túlnyomó része is csak egy hetet vagy egy hosszú hétvégét töltött el pihenéssel. Persze Lamborghinire nem mindenki vágyik a randevúján, ahogy luxusjacht nélkül sem lehetetlen tartalmasan eltölteni a szabadidőt, azért néhány nap pihenés a jóllét és az egészségmegőrzés érdekében is fontos lenne.

Bár a koronavírus-járvány gazdasági hatásai már tavasszal körvonalazódtak Magyarországon is, ám azok mértékét jelenleg még képtelenség megbecsülni: egyre többen állás nélkül maradnak, a GDP az első két negyedévben nagymértékben csökkent, a forint értéke egyre zuhan, a turizmus és a vendéglátás pedig már most hatalmas bevételkiesést könyvelhet el magának, ami nem várt megpróbáltatások elé teszi majd az embereket. A legtöbbünknek nehéz elképzelni, mégis szép számmal akad olyan, aki a válságból aligha érzékel valamit, ne adj’ Isten, még profitál is. A jövedelmek és az emberek vagyoni helyzete pedig egyre látványosabban távolodik egymástól.

Íme egy luxusszálló belülről!

A luxusszállodákban a felső tízezer otthon érezheti magát. Minden elérhető itt, ami szem-szájnak ingere, természetesen csillagászati árakon, akár milliós összegekért.

(A borító- és ajánlókép illusztráció, forrás: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük