Mit adnak enni az első osztályon, és mit a turistán? Képeken 8 légitársaság menüje

Nem véletlenül várják sokan az étkezést a repülőn.

Étkezés a repülőn
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A repülős utazás a legtöbb ember számára ritkán átélt élmény, mely nagyon könnyen lehet pozitív és negatív is a kiszolgálástól függően.

A repülőtérre utazás, a várakozás, a biztonsági ellenőrzések és maga az út is gyakran jó pár órát vesz igénybe, sőt, sok stresszel is járhat. A légitársaságok legalább azt a terhet leveszik az utasok válláról, hogy ilyenkor az étkezések biztosításával kelljen foglalkozni. 

Étkezés a repülőn

A repülőn felszolgált fogások gyakran adnak ízelítőt különböző országok kulináris különlegességeiből, így sokan várják, hogy az evésre kerüljön a sor. Az étlap azonban általában aszerint változik, hogy milyen osztályra szól az utas jegye. Míg az első és a business osztály jóval drágább, addig a turistajegy a takarékos megoldást jelenti. A befizetett összeg alapján nem lenne meglepő, ha az ételek minősége között is jókora lenne a különbség. Megmutatjuk, hogyan fest ez néhány légitársaságnál!

A British Airways turistaosztályán egyszerű, de kiadós, húsos-zöldséges menü volt. Ezzel szemben a business osztály kínálata inkább gourmet jellegű. A csinos tálalás mellett sokféle ízt van lehetősége kipróbálni az utasnak.
Az Austrian Airlines kínálatában gyakoriak a hagyományos, európai ízek. Míg az economy class bécsi szeletet és uborkasalátát kínált, addig a business-részlegen steak, grillzöldség és lazac került a jellegzetes, háromszögletű terítékre.
A Lufthansa turistaosztályán bőséges adag, ízletes, cheddar-szószos tortellinit kapott a vegetáriánus utas, míg az első osztály keleti és nyugati ízekből válogatott falatkákat próbálhatott ki. A különbség mégis a tálalások között a legnagyobb.
Az Emirates-nél sáfrányos rizs, tejszínes csirke, zöldség és a képről lemaradt, de finom citromtorta szerepelt a turistaosztály tálcáján. Noha ez sem tűnik rossznak, az első osztályon felszolgált vörös tonhalas vacsoraköltemény jó nagy ugrás.
A KLM-nél a quionával körített- currys bundában sült csirke nem sokkal néz ki rosszabbul, mint a World Business Class csirkét, ganache-t és narancshabot felvonultató menüsora.
A Cathay Pacific turistaosztályán csirke és krumpli képezte a fő fogást, míg az első osztályon rákok és zöldségek. Az alapanyagok, úgy tűnik, nagyon hasonlóak, inkább a tálalások között nagy az eltérés.
Az Air France vegetáriánus utasa a turistaosztályon nagyon meg volt elégedve az olaszos, cukkinis tésztával. Kicsit mégis jobban néz ki a kék sajtból, málnás sütiből és dióval sült csirkéből összeállított business class menü.
A Qantas Airways turistaosztályán még a rizs sem volt tapadós, és mindent melegen, jó ízűen szolgáltak fel. Az első osztályon ennél jóval különlegesebb fogásokat kínáltak. Ez az előétel a tökös orecchiette spárgás borsólevesben.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük