Itt jelentkezhetsz a filléres nyaralásra: kiírták a családoknak szóló pályázatot!
Szeretnéd, ha együtt nyaralna a család? Érdemes jelentkezned!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagycsaládoknak írt ki szociális üdülési pályázatot az Erzsébet Program részeként a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, melynek keretében a jelentkezők több mint 40 szálláshely közül választhatnak.

Tavaly 43 ezren vehettek részt a nagycsaládos üdülési programban, a program idei célja pedig, hogy ezt a számos kétszeresére emeljék.

A pályázaton nyertes családok több mint 40 szálláshely közül választhatnak, ezek egy része vízparton, strandok közelében, például a Balatonnál, Hévízen vagy Balfon található, de vannak köztük hegyvidéki panziók is.

Valamennyi önrészt be kell fizetni

Az üdülési idő három-hat éjszaka attól függően, hogy elő-, utó- vagy főszezonra jelentkeznek-e a családok, továbbá függ az adott szálláshely szolgáltatásaitól is. A felnőttek esetében az önrész mértéke 5 ezer, a 3-14 év közötti gyerekek esetében 2500 forint, három éven aluli gyermekek esetében pedig nem kell fizetni.

Bár így nem teljes mértékben ingyenes a nyaralás, ez az összeg szinte filléres ahhoz képest, mennyibe kerülne például egy négygyermekes családnak teljes áron az egyhetes üdülés.

Hova lehet menni, és mikor?

A nyertes pályázók a szálláshelyek listájáról, a www.erzsebetprogram.hu oldalon választhatnak majd üdülőhelyet, illetve foglalhatnak időpontot, az üdülési lehetőséget pedig december 31-éig használhatják fel. A pályázatok elbírálása során előnyt élveznek azok, akik 2013-ban és 2014-ben nem nyertek támogatást.

Meddig lehet jelentkezni?

A pályázati kiírásra elektronikus úton, egy adatlap kitöltésével lehet jelentkezni, akiknek azonban nincs internetkapcsolatuk, azok az úgynevezett segítőpont hálózattól kérhetnek segítséget, például a kormányablakokban vagy a sokgyerekesek a Nagycsaládosok Országos Egyesületének helyi irodáiban. A pályázatok beadására 2015. március 12-én éjfélig van lehetőség. További információért kattints ide!

Ezt is szeretjük