A világ 4 legerotikusabb strandja

Kék hullámok, buja növényzet, vérforraló hangulat, szenvedély és életöröm - íme, a világ legszexibb, paradicsomi partszakaszai!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A világ számos elbűvölő és természeti csodaként emlegetett partszakaszt rejteget, ám létezik néhány, melyet az erotikus, vagyis az érzéki benyomást keltő műalkotás definíciójánál aligha lehetne találóbban jellemezni.

Az egzotikus növények és a tenger illata, a lágy szellő, a puha homok és a vízcsobogás minden érzéket megmozgató kombinációja, emellett a környezet vérpezsdítő hangulata és izgalmas pimaszsága a következő partszakaszokat nem csak tökéletes alkotássá, de a világ legnépszerűbb és legszexibb strandjai közé emelte. Dőlj hátra, végy egy hűsítőt a kezedbe, és fedezd fel őket te is!

Rio hedonista paradicsoma: Copacabana

Amellett, hogy a brazil Rio de Janeiro déli részén fekvő strandot, a híres Copacabanát a világ legszebb, leghosszabb és legszélesebb tengerpartjaként tartják számon, a karneváli hangulatot nyáron is megőrző, zenétől és tánctól hangos, 4 kilométeres partszakaszt a világ, de elsősorban Rio hedonista paradicsomaként is emlegetik.

A Princesa Isabel Avenue-n elkezdődő és a Posto Seis-nél véget érő strand már a 20. század közepén is szabadelvűségéről volt híres, itt történt ugyanis, hogy 1948-ban három strandoló ifjú hölgy kétrészes fürdőruhában jelent meg a parton, mely, bár akkoriban nagy vihart kavart, a strandolással kapcsolatos konzervatív nézeteket és a divatipari trendeket is alapjaiban forgatta fel.

A strand népszerűségét leginkább a szórakozóhelyeknek, az éjszakai kluboknak, a korlátlan szabadságnak, az itt megforduló hírességeknek, valamint a rendszeres időközönként megrendezett nagyszabású koncerteknek köszönheti - egy-egy ilyen rendezvényen több millió ember mozdul egyszerre -, de a hét láb magas hullámok, illetve a Cukorsüveg-hegyre néző lélegzetelállító panoráma is turisták tízezreit vonzza ide mindennap.

Édeni táj, karibi romantika: Shoal Bay

A Shoal Bay, mely a Kis-Antillák részét képező, Karib-szigeteki Anguilla keleti részén terül el, a világ elől rejtőzködő szerelmesek, a szabadelvű fiatalok és a gondtalanság valódi paradicsoma. A tengerparti bárokban, éttermekben és szórakozóhelyekben bővelkedő édeni partszakasz a sziget 33 fehér homokos, koralltörmeléktől csillogó strandja közül a legnagyobb.

A kristálytiszta, átlátszó víz, a lágy tengeri szellő, illetve a kellemes, nem túl forró, 26°C körüli átlaghőmérséklet a holdsarló alakú partot nemcsak a pihentető ejtőzés, de a sajátos, gitárszóval és lagúnákkal fűszerezett karibi romantika számára is ideális tereppé teszi.

Ha egyszer idevetődsz életed során, az egzotikus ritmusoktól és dobszótól pulzáló tengerparti sétányt, a Randevú Partot semmiképp se hagyd ki, mint ahogy sokan a kis kikötőben megejtett koktélt és a színes napernyők alatt megejtett légyottokat is feledhetetlen élményként emlegetik.

A Bond-lányok szigete: Phang Nga Bay

Sokak szerint a 007-es filmeknél nincs is jobb turisztikai reklám. Legyen az Montenegró - Casino Royal - vagy épp Chile - Quantum csendje -, az a hely, ahol őfelsége titkosügynöke megfordul, nem sokkal később felkerül a világ legnépszerűbb úti céljainak listájára.

A világ leggyönyörűbb tengerpartjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Így volt ez az 1974-es Bond-film, Az aranypisztolyos férfi után is, mely a Thaiföld déli részén, a Phuket-szigettől nem messze elhelyezkedő, 400 négyzetkilométeres Phang Nga Bay-t tette a világ egyik legnépszerűbb és legszexibbnek kikiáltott strandjává.

A partszakasz leginkább sajátos, tű formájú mészkőszikláiról híres, melyek óriásként, hirtelen buknak elő a smaragdzöld vízből, sajátos geológiai értékük révén hozzájárulva ahhoz is, hogy az időközben védetté nyilvánított hely egy tengeri nemzeti park része lehessen.

Annak ellenére azonban, hogy James Bond kultuszának köszönhetően - melyet tovább erősített, hogy a sziklák az 1997-es A holnap markában című filmben is felbukkantak - a tengerpartot elárasztó turisták száma nem épp elenyésző, a hely megőrizte érintetlen és vadregényes voltát.

Ahol istennők születnek: Nissi Beach

A habokból megszülető istennő, Aphrodité mítosza nyomán úgy tartják, Ciprus a szerelem és az erotika szülőföldje, egyben az a hely, melynek lágy tengerparti homokját érintve a nők szexuális kisugárzása valami titokzatos oknál fogva minden korábbinál érezhetőbbé válik.

Ha mindezt vérbeli mediterrán hangulattal, türkizkék, tiszta és kellemesen meleg tengervízzel, valamint nyüzsgő, élettel teli társasággal szeretnéd tovább fokozni, a Ciprus déli partjainak legkeletibb részén fekvő Nissi Beach hosszú, fehér homokos fövenyét érdemes célba venned, mely magas szintű szolgáltatásai miatt a Kék Zászló elismerést is megkapta.

A kikapcsolódásról és a feledhetetlen élményekről a közelben található régészeti lelőhelyek, valamint a part közelében fekvő, apró, lakatlan Nissi-sziget is gondoskodik - a strand is innen kapta a nevét -, melyet a sekély vízen átsétálva gyalog is elérhetsz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A part népszerűségét tovább fokozza, hogy 2002 óta nagyszabású koncertsorozat kíséri végig a nyári szezont.

OLVASD EL EZT IS!

adria
  • olaszország
  • horvátország

Az Adria 3 csodálatos ékszerdoboza

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük