A Duna-part csodás városa ősszel is imádni való: Dunaföldvár tele van szépséggel
Dunaföldváron egymást érik a látnivalók, ezért ideális helyszín a városi csatangolásokhoz.

Dunaföldvár
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ország kellős közepén fekszik, gyönyörű környezetben, a Duna partján, utcái tele vannak látnivalóval, mégis csak kevesen célozzák meg a kiruccanások idején: pedig Dunaföldvár megérdemelné, hogy a bakancslistára kerüljön.

Dunaföldvár Budapesttől mintegy 90 kilométerre délre található, már Tolna megyében. A legegyszerűbben autóval az M6-os autópályán vagy a 6-os úton közelíthető meg, de a Népligettől induló pécsi vagy szekszárdi busz is érinti - a hosszú buszozás után temérdek szépség fogadja a látogatókat a városkában.

Dunaföldvár jelentősége és látnivalói

A várost és annak egykori apátságát az írásos okiratok először 1199-ben említik, mégpedig Monasterium de Felduar néven. A török hódításokat követően az elnéptelenedett vidékre rác szerbek és német telepesek költöztek. 

Jelentőségét a történelem folyamán főként elhelyezkedése adta: dunai átkelőhelyként működött, melyért komoly harcokat vívtak. Később a gőzhajókikötője is fontos kereskedelmi pontnak számított, népessége egy ideig még Szekszárdét is túlszárnyalta. Átkelőhelye, az Alföldet és a Dunántúlt összekötő Beszédes József híd máig fontos közlekedési csomóponttá teszi.

(Borító- és ajánlóképek: Országalbum/Balla Béla, Indafotó/api41.)

Ezt is szeretjük